Καζάνι που βράζει η Γαλλία-Νέες μεγάλες συγκεντρώσεις και επεισόδια

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και την Τρίτη, τους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού κι άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, που προωθεί αυταρχικά ο πρόεδρος Μακρόν.

Σχεδόν 740.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σήμερα στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, από τους οποίους 93.000 στο Παρίσι, για τη 10η ημέρα κινητοποίησης κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, η οποία σημαδεύτηκε από μείωση της συμμετοχής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στις 23 Μαρτίου, την προηγούμενη ημέρα διαδηλώσεων, σχεδόν 1,09 εκατ. πολίτες συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, από τους οποίους 119.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

AP - Γαλλία - διαδηλώσεις

Το συνδικάτο CGT κάνει λόγο σήμερα για 450.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, αριθμός μικρότερος σε σύγκριση με την προηγούμενη κινητοποίηση.

AP - Γαλλία - διαδηλώσεις

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της πορείας των διαδηλωτών στο Παρίσι, σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα λόγω του αδιεξόδου στον διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν και των συνδικάτων.

AP - Γαλλία - διαδηλώσεις

Οι δυνάμεις της τάξης παρενέβησαν για να διαλύσουν ταραξίες, ορισμένοι από τους οποίους λεηλάτησαν ένα κατάστημα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε ότι έγιναν 22 συλλήψεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κυβέρνηση απορρίπτει την προσφορά «διαμεσολάβησης» από τα συνδικάτα

Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο την Τρίτη, ο μετριοπαθής επικεφαλής του συνδικάτου CFDT Λοράν Μπέργκερ πρότεινε «διαμεσολάβηση» σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβασμός. Αλλά η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως από την κυβέρνηση.

«Δεν χρειαζόμαστε απαραίτητα «διαμεσολάβηση» για να μιλήσουμε μεταξύ μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Olivier Véran.

Ο Μπέργκερ κατήγγειλε την «απαράδεκτη» απάντηση της κυβέρνησης από τη θέση του στην κεφαλή της πορείας στο Παρίσι. Ωστόσο, έλαβε κάποια απροσδόκητη υποστήριξη από το κεντρώο κόμμα MoDem (Mouvement democrate), μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού.

«Είναι καλό να έχουμε ένα ή δύο άτομα που αναζητούν διάλογο και κάνουν ένα βήμα πίσω», δήλωσε ο επικεφαλής του MoDem, Ζαν-Πολ Ματέι.

Μπέζος: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από το τι θα γράψει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, αυτό είναι γελοίο» (video)

Μπέζος: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από το τι θα γράψει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, αυτό είναι γελοίο» (video)

«Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε. Δηλαδή να ονειρευτούμε, να χαρούμε»

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Ο 26χρονος γδύθηκε και μπήκε στο «ποταμάκι» του θεματικού πάρκου It’s a Small World, όπου γίνονται βόλτες με βάρκα και συνήθως…