Newsroom

Newsroom

Καζακστάν: Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας

Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας και κατηγορείται για προδοσία

1000 4

Οι αρχές του Καζακστάν συνέλαβαν τον Καρίμ Μασίμοφ, τον πρώην επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας της χώρας, και άλλους αξιωματούχους, οι οποίοι είναι ύποπτοι για προδοσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Δεκάδες οι νεκροί

Σύμφωνα με το Reuters, οι δυνάμεις ασφαλείας φαίνεται ότι έλεγχαν το πρωί της Παρασκευής τους δρόμους της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, του Αλμάτι, ωστόσο πυροβολισμοί συνέχισαν να ακούγονται σποραδικά από διάφορα σημεία. Δεκάδες άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία και των στρατό, ενώ δημόσια κτήρια λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν.

Ο Πρόεδρος Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ απέρριψε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους διαδηλωτές και έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση εναντίον όσων αποκάλεσε “οπλισμένους συμμορίτες”.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του χαρακτήρισε “παράλογα” τα αιτήματα, κυρίως από το εξωτερικό, για διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές, υποσχόμενος ότι η εξέγερση θα κατασταλεί “σύντομα”. “Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται, οι μαχητές δεν έχουν καταθέσει τα όπλα. Αυτοί που δεν παραδίδονται θα εξαλειφθούν” προειδοποίησε.

.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…