"Καυτός" διάλογος Σαββαΐδου – Μουσσά με πολλά "μμμ…": "Σου χρωστάω λεφτά, Τακούλη έχεις καλές ιδέες" (ΒΙΝΤΕΟ)

Άκρως αποκαλυπτική για τις στενές σχέσεις που φαίνεται να διατηρούσαν μεταξύ τους ο φερόμενος ως βασικό μέλος του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων Παναγιώτης Μουσσάς και η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου είναι τηλεφωνική συνομιλία τους που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

574d6c0f1dc52448238b47b6

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή checkpoint στον Alpha, διαφαίνεται ξεκάθαρα μια οικεία σχέση μεταξύ των δυο ενώ ταυτόχρονα η Σαββαΐδου εμφανίζεται να λέει πως χρωστά χρήματα στον Μουσσά.

Το ύφος και των δυο στην τηλεφωνική συνομιλία, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω απόσπασμα είναι κάτι περισσότερο από… φιλικό. Σε ένα σημείο μάλιστα ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων λέει αστειευόμενος στην «αγαπημένη Κατερίνα» πως θα πάει στο σπίτι της και θα τη ζητήσει από τη μαμά της.

«Γι’ αυτό σου είπα να έρθω να σε ζητήσω από τη μαμά σου σήμερα. Αγαπημένη Κατερίνα…».

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από δημοσιεύματα που ήθελαν τον Τάκη Μουσσά να έχει σχέσεις με τη ΓΓΔΕ και την Κατερίνα Σαββαΐδου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες αρχές του υπουργείου να διερευνηθούν οι πληροφορίες αυτές αλλά και να διακριβωθεί εάν είχαν διαπραχθεί ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα.

Διαβάστε τον υπόλοιπο διάλογο

Κ. Σαββαΐδου: Στο μεταξύ, όχι τίποτα άλλο δηλαδή, θα πεις στο τέλος ότι δεν θέλω να σε δω επειδή σου χρωστάω λεφτά

Τ. Μουσσάς: Σαββαΐδου, δεν μας γ@@@ας;

Κ. Σαββαΐδου: Χα χα χα. Λοιπόν, καλά. οκ.

Τ. Μουσσάς: Άντε. Άντε τώρα μη σε βρίσω μεσημεριάτικα. Αντε.

Κ. Σαββαΐδου: Έλα μωρέ, εντάξει. Πλάκα κάνω. Αμάν, μην το παίρνεις…

Τ. Μουσσάς: Καταρχήν, σου χρωστάω ένα σορό λεφτά, γιατί δεν με έχεις όσες φορές σε έβλεπα (γέλια)

Κ. Σαββαΐδου: Τώρα που το λες, μμμμ… Δεν είναι κακή ιδέα.

Τ. Μουσσάς: Είδες; Σου δίνω ιδέες…

Κ. Σαββαΐδου:… να αρχίσω να χρεώνω για τις ώρες που με βλέπουν (γέλια). Τακούλη, έχεις καλές ιδέες…

Τ. Μουσσάς: Είμαι καλός, παιδί μου, επιχειρηματίας εγώ…


Έλυνε και έδενε ο Μουσσάς στη ΓΓΔΕ

Σύμφωνα με το Πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενέργησε η υπηρεσία του υπ. Οικονομικών και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ για τον «απαραίτητο στη ΝΔ», Τάκη Μουσά, ο τελευταίος εμφανίζεται πως «έλυνε και έδενε» στην υπηρεσία καθώς είχα λάβει «πάσο ελευθέρας» από την πρώην γενική γραμματέα της υπηρεσίας Κατερίνα Σαββαΐδου.

(Διαβάστε σχετικά: Μουσσάς: Απαραίτητος στη ΝΔ, συνέταιρος του Μιχελάκη και διδάσκων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο)

Ο Μουσσάς εμφανίζεται να απασχολείται ως προϊστάμενος του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΓΔΕ, για όλο το χρονικό διάστημα της θητείας της πρώην γενικής γραμματέως, χωρίς ωστόσο να έχει σύμβαση εργασίας. Μάλιστα, εμφανίζεται να είναι αυτός που χαράζει την κύρια επικοινωνιακή πολιτική της ΓΓΔΕ.

Κοινώς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, συμμετείχε σε συνεντεύξεις για προσλήψεις ατόμων, κανόνιζε τις άδειες του προσωπικού και ήταν θαμώνας του κτιρίου της Λ. Συγγρού όπου στεγάζεται η ΓΓΔΕ.

Ο ίδιος ο Μουσσάς αναφέρει πως τον κάλεσε η ίδια η Κατερίνα Σαββαΐδου να αναλάβει ως δημοσιογράφος τη δημιουργία και την εκπαίδευση των υπαλλήλων, ούτως ώστε να προβληθεί βάσει της απόφασης της κυβέρνησης, έπειτα από απόφαση των δανειστών, το έργο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Από την πλευρά της η Σαββαΐδου υποστηρίζει πως ο Μουσσάς λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας «μας είχε βοηθήσει πολλές φορές στη δημοσιογραφική προσέγγιση ορισμένων Δελτίων Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της σύνταξής τους από τους συμβούλους μου ή άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, ανάλογα με το αντικείμενό τους».

«Με τον όρο δημοσιογραφική προσέγγιση, εννοώ ότι η μόνη εμπλοκή του στην έκδοση των Δελτίων Τύπου ήταν το να κάνει το “ρετουσάρισμα”, προκειμένου να γίνουν πιο κατανοητά από τους πολίτες, αν και αυτό συνέβη ελάχιστες φορές. Σε κάθε περίπτωση, την τελική έγκριση του περιεχομένου των Δελτίων την είχα εγώ. Η παρουσία δε του κ. Μουσσά στη ΓΓΔΕ ήταν περιστασιακή και μετά το τέλος του ωραρίου, καθότι εργαζόταν σε δημοσιογραφικά μέσα», ανέφερε η Σαββαΐδου στο πλαίσιο της έρευνας.


Αδιαφάνεια στις σχέσεις Μουσσά – Σαββαΐδου

Με αφορμή τα όσα δημοσιεύτηκαν στον τύπο για την περίφημη σχέση του κατηγορούμενου για συμμετοχή στο κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων Τάκη Μουσσά (σ.σ μαζί του κατηγορούνται ο εκδότης της “Ακρόπολης”, Παναγιώτης Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκος) και της πρώην γενικής γραμματέως της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους βουλευτές Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το εάν υπάρχουν άλλες υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η Κατερίνα Σαββαΐδου, στο πλαίσιο της θητείας της στη ΓΓΔΕ.

Ειδικότερα, οι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Χρήστο Καραγιαννίδη, αναφέρουν ότι σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο Τάκης Μουσσάς εκτελούσε χρέη προϊσταμένου του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων / υφισταμένων του έπαιζε ρόλο κλειδί στην επικοινωνιακή πολιτική της ΓΓΔΕ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως παρά το γεγονός ότι στο εν λόγω πόρισμα δεν προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, προκαλεί ερωτηματικά η αδιαφάνεια της σχέσης που είχε ο Τάκης Μουσσάς με την ΓΓΔΕ και σε τελική ανάλυση με την ίδια την Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς ο πρώτος δεν είχε σύμβαση εργασίας και ποτέ δεν αμείφθηκε για τις υπηρεσίες που παρείχε.

Ολόκληρη η ερώτηση

“Πρόκειται για λεπτομέρειες από το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης πριν περίπου ένα μήνα, και βάσει του οποίου ο Τάκης Μουσσάς εκτελούσε χρέη προϊσταμένου του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων / υφισταμένων του έπαιζε ρόλο κλειδί στην επικοινωνιακή πολιτική της ΓΓΔΕ.

Παρά το γεγονός ότι στο εν λόγω πόρισμα δεν προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, εντούτοις ερωτηματικά προκαλεί η αδιαφάνεια της σχέσης που είχε ο Τάκης Μουσσάς με την ΓΓΔΕ και σε τελική ανάλυση με την ίδια την Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς ο πρώτος δεν είχε σύμβαση εργασίας και ποτέ δεν αμείφθηκε για τις υπηρεσίες που παρείχε. Την ίδια ώρα, αρνητική εντύπωση προκαλούν οι αντικρουόμενες εκδοχές αμφοτέρων, για τα καθήκοντα και τις ευθύνες που είχε αναλάβει ο πρώτος όσο βρισκόταν σε αυτή την «περίεργη» σχέση συνεργασίας.

Επειδή η ΓΓΔΕ έχει κομβικό ρόλο στην οικονομική και δη τη φορολογική πολιτική της χώρας

Επειδή η ανεξαρτησία στη δράση της μπορεί να επιφέρει σε ακραίες περιπτώσεις, καταστάσεις αδιαφάνειας ως προς τους στόχους, τα μέσα και τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν από τη ΓΓΔΕ

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Υπάρχουν άλλες υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η Κατερίνα Σαββαΐδου, στο πλαίσιο της θητείας της στη ΓΓΔΕ; Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες και ποια τα αποτελέσματα αυτών;

2. Ποια μέτρα θα λάβουν για την προάσπιση των δημόσιων οικονομικών, ώστε τέτοια φαινόμενα διαπλοκής να λάβουν τέλος;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος

Ακριώτης Γιώργος

Γιαννακίδης Στάθης

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καββαδία Αννέτα

Λιβανίου Ζωή

Μορφίδης Κώστας

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Παπαδόπουλος Νίκος

Παπανάτσιου Κατερίνα

Πρατσόλης Τάσος

Ρίζος Δημήτρης

Ριζούλης Ανδρέας

Σταματάκη Ελένη”.

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…