Newsroom

Newsroom

"Καυτό" διήμερο με τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς Κελσίου

Καυτό προβλέπεται το διήμερο, σήμερα και αύριο, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικότερα,…

kafsonas

Καυτό προβλέπεται το διήμερο, σήμερα και αύριο, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικότερα, σήμερα Δευτέρα, η θερμοκρασία θα ανέβει στα ηπειρωτικά στους 37 και κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά, στους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 6 Μποφόρ.

Στην Αθήνα αναμένεται να φθάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από 21 ως 34 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ στο Ιόνιο θα ανέβει έως τους 38°, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες έως 32° με 34° , στο ανατολικό Αιγαίο έως 36°, στην Κρήτη έως 35° και πιθανόν στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Σταδιακά η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί από την Τετάρτη, η οποία όμως θα γίνει αισθητή από το βορρά προς το νότο.