Καυστικός Πολάκης για το σκάνδαλο της Γαύδου: "Η υπόθεση παραβρώμισε"

Την ταχύτητα της Δικαιοσύνης όσον αφορά το σκάνδαλο της Γαύδου που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento σχολιάζει με «καυστική» ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, έγραψε: Αυτή η υπόθεση ΠΑΡΑΒΡΩΜΙΣΕ πλέον .ΕΦΤΑ ΑΝΑΒΟΛΕΣ!!!!!!ΕΛΕΟΣ πια με αυτή την ταχύτητα της Δικαιοσυνης που οδηγεί στην ατιμωρησία ……».

Πρόκειται για το τεράστιο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 578.000 ευρώ από το δημοτικό ταμείο της ακριτικής Γαύδου κατά την τριετία 2008-11. Η δίκη έχει αναβληθεί εφτά φορές.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης, στο οποίο έχει παραπεμφθεί για τρία κακουργήματα ο τότε ταμίας της Κοινότητας Γαύδου Στέφανος Μπικογιαννάκης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη κατανόηση στο πρόσωπό του, έχει κάνει δεκτά έξι αιτήματά του για αναβολή της δίκης μέσα σε τρία χρόνια. Στο μεταξύ το ιλιγγιώδες για τα οικονομικά δεδομένα του δήμου ποσό υπεξαίρεσης ανέρχεται σήμερα –με τις προσαυξήσεις– στις 757.000 ευρώ.

Ολο αυτό το διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος, που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και… ταλανίζεται από διάφορα προβλήματα υγείας όποτε έρχεται η ώρα του εδωλίου, το κλίμα στο πανέμορφο νησί της Καλυψούς, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, παραμένει βαρύ…

Η νέα δημοτική αρχή καταγγέλλει ψυχολογικούς εκβιασμούς, διαρκείς απειλές, ακόμη και απόπειρες πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος της νυν δημάρχου Ευαγγελίας Καλλίνικου εξαιτίας του σκανδάλου, η ποινική διαλεύκανση του οποίου εκκρεμεί σκανδαλωδώς, αφού η υπόθεση δεν έχει ακόμη δικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Documento εδώ: Το παιχνίδι των αναβολών στο σκάνδαλο της Γαύδου.