To καυστικό σχόλιο Βαξεβάνη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά

Με ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης σχολιάζει καυστικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με το Oruc Reis και τα ελληνοτουρκικά καταγράφοντας τις αναδιπλώσεις και την επικοινωνιακή διαχείριση της ΝΔ. 

AP 20206414311869 1

Τους απίθανους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά σχολιάζει ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης απαριθμώντας τα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί από τη ΝΔ σχετικά με το Oruc Reis. 

Στην ανάρτησή του μάλιστα, καταλήγει, επισημαίνοντας ότι «τώρα το καλούμε να φύγει από την υφαλοκρηπίδα μας, που δεν ήταν η υφαλοκρηπίδα μας, για να κάνουμε συζητήσεις που δε θα κάναμε και που διαψεύδαμε ότι έχουμε ξεκινήσει. Αλλά η Μακεδονία είναι ελληνική. Και το ούζο Μυτιληνιό φυσικά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη

Η Ελλάδα, δίνει λέει σκληρή απάντηση στην Τουρκία, πως θα πάμε σε συζητήσεις αν “αποχωρήσει το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα”. Καταγράφω πρόχειρα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί από την κυβέρνηση
1. Το Oruc Reis βρέθηκε στην περιοχή γιατί το παρέσυραν οι άνεμοι
2. Το Oruc Reis δεν κάνει έρευνες γιατί δεν έχει απλώσει καλώδια
3. Το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια αλλά λόγω του θορύβου των πλοίων στην περιοχή δεν μπορεί να κάνει έρευνες
4. Το Oruc Reis δεν παραβιάζει τίποτα γιατί είναι σε διεθνή ύδατα άρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Τώρα το καλούμε να φύγει από την υφαλοκρηπίδα μας, που δεν ήταν η υφαλοκρηπίδα μας, για να κάνουμε συζητήσεις που δε θα κάναμε και που διαψεύδαμε ότι έχουμε ξεκινήσει. Αλλά η Μακεδονία είναι ελληνική. Και το ούζο Μυτιληνιό φυσικά