Newsroom

Newsroom

Καυστική Ακρίτα για την #Παιδεία2020: Ας ελπίσουμε ότι ο ξυλοδαρμός θα ενταχθεί άμεσα

Το ειρωνικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το... προοδευτικό στίγμα που φέρουν οι αλλαγές Κεραμέως στην Παιδεία

rsz akrita 3

Το πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εν μέσω πανδημίας, φέρνει αλλαγές με έντονο το συντηρητικό και σκοταδιστικό ιδεολογικό της στίγμα.

Επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, καθώς επίσης και των αποβολών 3,4 και 5 ημερών που είχαν περιοριστεί το 2017 σε αποβολές έως 2 ημερών, νέο πλαίσιο αξιολόγησης, αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας με τα Λατινικά, είναι μερικές από τις αλλαγές που φέρουν την υπογραφή Κεραμέως και προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Παράλληλα, η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει το πολυνομοσχέδιο – οδοστρωτήρα στην παρούσα συγκυρία, εν μέσω πανδημίας, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με την ΟΛΜΕ να κάνει λόγο για «απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες» που σύντομα θα απαντηθούν.

Στο ίδιο περίπου πνεύμα, με διαφορετικό όμως ύφος, η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει ειρωνικά τις… προοδευτικές αλλαγές που φέρνει η #Παιδεία2020, «ελπίζοντας» ότι θα ενταχθεί άμεσα και ο ξυλοδαρμός!

Συγκεκριμένα, γράφει σε ανάρτησή της στο facebook:

«Δάσκαλε, το κρέας δικό σου τα κόκκαλα δικά μου». Αυτό έλεγαν παλιά οι γονείς όταν πρωτοπήγαιναν το παιδί τους στο σχολείο. Να το δέρνει δηλαδή χωρίς έλεος για να ‘το κάνει άνθρωπο’. Ας ελπίσουμε ότι ο ξυλοδαρμός θα ενταχθεί άμεσα στα νέα μέτρα για την #Παιδεία2020

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…