Newsroom

Newsroom

Καβάλα: Ανήλικος κατήγγειλε τους γονείς του επειδή αντιδρούν στις σεξουαλικές του προτιμήσεις

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Τριμελές Καβάλας οι γονείς ανήλικου παιδιού.

omofovia pansion notion proastion 1

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Καβάλας οι γονείς ανήλικου παιδιού. Η ποινική διαδικασία προκλήθηκε σε βάρος τους μετά από καταγγελία του παιδιού τους. Οι δύο γονείς κατηγορούνταν για απλή σωματική βλάβη και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου. Όλα αυτά φέρονται να έγιναν στην οικία της οικογένειας τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με το proininews.gr, ο λόγος της επεισοδιακής σχέσης, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της δίκης, είναι ότι το ανήλικο παιδί της οικογένειας δήλωσε και συνεχίζει να δηλώνει ξεκάθαρα στους γονείς του ότι έχει ομοφυλοφιλικές επιλογές και προτιμήσεις.

Με αυτήν την αφορμή υπήρξαν εντάσεις στην οικογένεια με αποτέλεσμα το παιδί να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ζούσε και ζει μαζί τους. Όλα αυτά που δεν είναι καθόλου συνηθισμένα, απασχόλησαν αναλυτικά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Όπως φάνηκε το παιδί είχε απευθυνθεί από καιρό στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία, ζητώντας προστασία. Από τις πρώτες καταγγελίες του και μετά αποφασίστηκε άπαντες να επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα ψυχολόγο. Είναι κάτι που συνεχίζεται. Επειδή όπως φαίνεται οι εντάσεις συνεχίζονταν, υπήρξε και η ποινική διαδικασία. Μετά από καταγγελία στην Αστυνομία.

Το δικαστήριο κάλεσε εκτάκτως σε κατάθεση το ανήλικο παιδί (παρακολουθούσε τη δίκη), όπως άλλωστε είχε το δικαίωμα. Η κατάθεση του παιδιού έγινε μετά την απολογία των γονέων του. Το παιδί μεταξύ άλλων κατέθεσε: «Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται.

Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν». Ωστόσο επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας. Στην απολογία της η μητέρα ζήτησε συγνώμη από το παιδί της. Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε…».

Η Εισαγγελική πρόταση ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από πρόκληση σωματικής βλάβης σε απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης. Τελικά για αυτήν την κατηγορία και οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Ζητήθηκε η ενοχή τους για την απειλή, πρόταση που δέχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και στον πατέρα και στην μητέρα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συμβούλεψε τους γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί τους, να λύνουν τα προβλήματα με διάλογο.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…