Καβάλα: «Αν πάρεις το παιδί, θα σας σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω» – Από τον Ιούλιο απειλούσε ο 56χρονος

Ήταν μια απειλή που ο γυναικοκτόνος, παιδοκτόνος και αυτόχειρας έκανε πράξη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 31χρονης Ελληνογερμανίδας Μάρκο Αποστολίδη.

image 1 6

Το διπλό έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λεκάνη Καβάλας, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με τη νέα υπόθεση γυναικοκτονίας και παιδοκτονίας, όπου 56χρονος κτηνοτρόφος, παρέσυρε σε μαντρί την πρώην σύντροφό του, σκότωσε το παιδί τους, σκότωσε εκείνη και έπειτα αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, ήταν μια απειλή που ο γυναικοκτόνος, παιδοκτόνος και αυτόχειρας έκανε πράξη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 31χρονης Ελληνογερμανίδας Μάρκο Αποστολίδη.

«Αν πάρεις το παιδί, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω το μωρό και θα αυτοκτονήσω», είχε πει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου στο θύμα.

Η ίδια είχε θορυβηθεί, ωστόσο δεν ήθελε να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία. Ωστόσο, η ξεκάθαρη απειλή του πρώην συντρόφου της περιλαμβάνονταν και στο δικόγραφο των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας μόλις την περασμένη Τρίτη!

Μιλώντας στο kavalapost.gr, ο Μάρκος Αποστολίδης, αναφέρει τα εξής: «Αυτός ο άνθρωπος την είχε απειλήσει στο παρελθόν, πριν 2 μήνες περίπου. Την απειλή του την έκανε πραγματικότητα, απλά αυτή η απειλή δυστυχώς δεν είχε καταγραφεί γιατί δεν είχε πάει το θύμα στην αστυνομία».

Ο δράστης και το θύμα είχαν σχέση από το 2018 και ήταν σε διάσταση από αρχές Ιουλίου 2022. «Είχαν ένα μωρό 10 μηνών περίπου και ήμασταν στα δικαστήρια για να λύσουμε το θέμα της επιμέλειας και της επικοινωνίας με το μωρό, χωρίς όμως να υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις. Ο δράστης το έβλεπε καθημερινά το παιδί, δεν το είχε στερηθεί ποτέ, γιατί δεν ήθελε και η μητέρα να αποκόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα του».

Ο κ. Αποστολίδης τονίζει ότι η άτυχη 31χρονη δεν είχε σκοπό να φύγει μόνιμα για την Γερμανία. «Ήθελε να πάει για μερικές εβδομάδες στην Γερμανία γιατί είχε κάποιες δουλειές να τακτοποιήσει και θα επέστρεφε. Είχε νοικιάσει και σπίτι μάλιστα στο χωριό. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα μόνιμης φυγής της, με το παιδί. Επίσης, ήταν τρομερά ευχαριστημένη με την ζωή στο χωριό, είχε άλλο τρόπο ζωής, φυσιολατρικό».

Απ’ όταν έφυγε από το σπίτι του δράστη, φιλοξενούνταν από τον παππού της, που ζει στο χωριό. Στις αρχές του Σεπτέμβρη, όπως λέει ο κ. Αποστολίδης, είχε νοικιάσει και ένα σπίτι στο χωριό. Ήταν γραφίστρια και δούλευε εξ αποστάσεως με τους πελάτες που είχε.

Την ώρα που έγινε η τραγωδία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, η μητέρα της ταξίδευε για Γερμανία.