Κατώτατο όριο 384 ευρώ στις συντάξεις χηρείας

Κατώτατο όριο 384 ευρώ στις συντάξεις χηρείας θα καθιερώσει η κυβέρνηση, όπως δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

59ec77fa1dc5243a618b4568

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, αναφέρει ότι οι συνταξιοδοτικές παροχές -από τον Ιούνιο του 2018- θα εκδίδονται εντός τριών μηνών από την υποβολή της αίτησης, ενώ καθιερώνεται κατώτατο όριο 384 ευρώ μηνιαίως, κάτω από το οποίο δεν θα «πέφτουν οι συντάξεις χηρείας».

Αντίστοιχο ποσό θα δίδεται και στα ανήλικα παιδιά της οικογένειας.

«Άμεσα θα καθιερώσουμε την καταβολή ελάχιστου ορίου 384 ευρώ για τα δικαιοδόχα μέλη και 384 ευρώ για τον επιζώντα (ή την επιζώσα ) σύζυγο όταν έχει συμπληρωθεί ασφαλιστικός χρόνος 20 ετών. Ανάλογα όρια προστασίας θα υπάρχουν και για λιγότερο χρόνο ασφάλισης.

Με τα πενιχρά διαθέσιμα μέσα, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για την καλύτερη προστασία την οποία μπορούμε να παρέχουμε», τονίζει.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύεται και περιγράφει τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο προκειμένου να καταστήσει « λειτουργικότερο» τον νόμο 4387/2016 ( νόμος Κατρούγκαλου) τον οποίο χαρακτηρίζει «αναγκαίο», ενώ επισημαίνει ότι ορισμένες από τις ρυθμίσεις είναι στην ατζέντα των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Χαρακτηρίζει ανυπόστατους χαρακτηρισμούς τις εκτιμήσεις ότι θα υπάρξουν μειώσεις 30% από τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Παραδέχεται ότι το όριο των μειώσεων είναι το 18% για τις κύριες και αντίστοιχα για τις επικουρικές συντάξεις. Προσθέτει ότι από τον επανυπολογισμό ευνοούνται οι χαμηλές συντάξεις, ενώ σε 340.000 παλαιούς συνταξιούχους θα προκύψουν αυξήσεις το 2019.

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

AP21003354402598

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

"Θέλουμε να έρθει στο σπίτι του στην Αυστραλία", δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας