Newsroom

Newsroom

Κάτσης: Η ΝΔ νομοθετεί κατά παραγγελία

Η εκπρόθεσμη (ν)τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα μπορούσε να έχει τίτλο «αποεπενδύω στην Ελλάδα και επιδοτώ καναλάρχες», τόνισε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης.

4859202

«Ντροπολογία» χαρακτήρισε την τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή με την οποία δρομολογείται η άρση της υποχρέωσης των ιδιοκτητών καναλιών να εκπέμπουν σε high definition, στην οποία αντέδρασε έντονα και ο Δ. Τζανακόπουλος, λέγοντας με έντονο ύφος πως η κυβέρνηση κοροϊδεύει τη Βουλή χωρίς καμία συστολή προσθέτοντας: «Πείτε μας τουλάχιστον: ¨θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ρουσφέτια στους καναλάρχες για να μας λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ¨»

Ο κ. Κάτσης χαρακτήρισε την τροπολογία «ένα ακόμη δωράκι στους φίλους τους, τους καναλάρχες, μετά και την κατάργηση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης μετοχών και υποβολής Πόθεν Έσχες».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κάτση 

«Η εκπρόθεσμη (ν)τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα μπορούσε να έχει τίτλο «αποεπενδύω στην Ελλάδα και επιδοτώ καναλάρχες».

Ενώ ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, παρουσίασε εκθέσεις ιδεών περί 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και του 5G, δεν είχε το πολιτικό σθένος να παρουσιάσει την τροπολογία, που καταδικάζει κάποιους συμπολίτες μας να βλέπουν ελεύθερη τηλεόραση σε Standar Definition(ούτε καν σε High Definition), απαλλάσσοντας τους καναλάρχες από την υποχρέωση για επενδύσεις ακόμη και μετά το 2021, την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο βαδίζουν γοργά στην 4Κ και σταδιακά στην 8K ανάλυση.

Αλήθεια, τι έχει να πει άραγε ο κ. Γεωργιάδης για την ένταξη του κωδικού 60 «Δραστηριοτήτων προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών» στον υπό συζήτηση Αναπτυξιακό Νόμο, τί δραστηριότητες περιλαμβάνονται; Τελικά εντάσσεται και η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των καναλιών, αλλά και το πρόγραμμα των καναλιών. Ένα ακόμη δωράκι στους φίλους τους, τους καναλάρχες, μετά και την κατάργηση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης μετοχών και υποβολής Πόθεν Έσχες.

Τελικά, το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, αλλά η ΝΔ ανακάλυψε μια «αναγκαστικά μια εξαιρετικά μεγάλη στενότητα ως προς τη διαθεσιμότητα του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων»; Ποιες είναι οι ευθύνες τους στο παρελθόν, όταν δεν είχαν κατοχυρώσει τις συχνότητες και δεν είχαν προβεί σε καμία διαπραγμάτευση με τις γειτονικές χώρες για τη χρήση του φάσματος;

Είναι συνταγματικό κατά τη γνώμη της ΝΔ, να δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων, αυτοί που θα βλέπουν τηλεόραση σε HD και αυτοί που θα βλέπουν σε SD; Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και την ισοπολιτεία;

Επιδοτούν τις εκπομπές των καναλιών, απαλλάσσουν τους καναλάρχες από την υποχρέωση να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να κάνουν επενδύσεις, καταργούν την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες και να έχουν ονομαστικοποιημένες τις μετοχές τους.

Είναι πια ξεκάθαρο, νομοθετούν κατά παραγγελία, θα καταρρεύσουν πολιτικά.

Ντροπή!»