Κατσίκης: Κακοποίηση της αλήθειας ότι είμαι κατά της ιατρικής κάνναβης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κώστας Κατσίκης, αποκαθιστώντας την αλήθεια μετά τις παραφιλολογίες που προέκυψαν αναφορικά με το τι στάση πρόκειται να κρατήσει για το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τη νομιμοποίηση της παραγωγής ιατρικής κάνναβης. «Υπήρξε κακοποίηση της αλήθειας και διαστρέβλωση της πραγματικότητα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

589b412c1dc524c7108b4908

του Άγγελου Προβολισιάνου

Παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να καταψηφίζει, ο Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε σε διευκρινίσεις που παραχώρησε πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας πως «στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επειδή υπήρξε κακοποίηση της αλήθειας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφορικά με απάντησή μου σε άτυπη ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών στο διάδρομο της Βουλής, σχετικά με τη «χρήση ινδικής κάνναβης στην Ελλάδα», αποκαθιστώ την αλήθεια ως εξής: απήντησα ότι «είμαι αντίθετος» σε αυτό το γενικό ερώτημα που υπονοούσε αποποινικοποίηση προκειμένου να ικανοποιήσει πάθη εξαρτημένων από ουσίες και όχι ότι «είμαι αντίθετος στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς». Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών.

Προ των πυλών το νομοσχέδιο

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός ενημέρωσε πως για το ζήτημα έχει ήδη συσταθεί διυπουργική επιτροπή που έχει ήδη καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης. Σύμφωνα με τον υπουργό, το σχέδιο αυτό «θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα».

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ