Κατσανιώτης: Βόμβα από τον βουλευτή της ΝΔ – «Δεν θα ψηφίσω τον Νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων» (video)

«Δεν το θεωρώ μεταρρύθμιση. Είναι μια κουβέντα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει βγει τόσο έντονα στον δημόσιο διάλογο», τονίζει ο Ανδρέας Κατσανιώτης

Κατσιανιώτης

O πρώην υφυπουργός εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας στον Peloponnisos FM 104,1 και στον Κώστα Λαμπρόπουλο, καθώς ανέφερε πως δεν θα στηρίξει το νόμο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν το θεωρώ μεταρρύθμιση, δεν είναι κοινωνικό αίτημα»

«Καταρχήν, δεν το θεωρώ μεταρρύθμιση. Είναι μια κουβέντα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει βγει τόσο έντονα στον δημόσιο διάλογο.

Κοινωνικό αίτημα δεν είναι. Με το σύμφωνο συμβίωσης τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λήξουν όλο το νομικό κομμάτι.

Σας θυμίζω ότι δεν είχα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι προφανές ότι δεν θα ψηφίσω και αυτόν τον Νόμο, γιατί οδηγεί  και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας σε τεκνοθεσία.

Εγώ λέω κάθετα όχι, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία δεν πρέπει να ανοίγει πρόχειρα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητά της τώρα», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Κασελάκης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει»

Ο κ. Κατσανιώτης όταν ρωτήθηκε αν το θέμα άνοιξε μετά την άνοδο του Στέφανου Κασελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής:

«Ο κ. Κασελάκης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Τα προβλήματα της χώρας είναι άλλα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι κάνει μεταρρυθμίσεις χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος. Προχωράει τα πράγματα μπροστά.

Γι΄αυτά πρέπει να συζητάμε. Αυτά είναι τα μεγάλα διακυβεύματα στα οποία η παράταξή μας θα δώσει λύσεις. Για μένα είναι θέμα αρχής.

Είναι λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αυτά τα θέματα λειτουργούν περισσότερο ως ένα καφενειακού τύπου ντιμπέιτ από το να επιλύουν πραγματικά προβλήματα», ανέφερε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.