Κατρούγκαλος: Θατσερικό το εργασιακό νομοσχέδιο και ακραίου νεοφιλελευθερισμού

«Θα το καταργήσουμε»

5324107

 «Νομοσχέδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού, που ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης επαναφέρουν, αλλά και προχωρούν ακόμα περισσότερο τις διατάξεις του νόμου Θάτσερ» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τόνισε πως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα το καταργήσει, ενώ υποστήριξε ότι το μόνο «δώρο» που επιφέρει είναι τη συσπείρωση της αντιπολίτευσης και των εργαζόμενων.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό κινείται μακριά από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αντιλήψεις και πληθώρας οδηγιών. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι προχωράει ακόμα περισσότερα και από τα πιο φιλόδοξα όνειρα του ΔΝΤ.

Χρησιμοποιεί την «ψυχολογική βία», παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και προβλέπει ακόμα και αστική αποζημίωση σωματείων, αλλά και απεργών προς εργοδότες, εργαλειοποιώντας την κήρυξη ως παράνομης μιας απεργίας.

Την ίδια στιγμή, είπε, που στην Μέκκα του νεοφιλελευθερισμού, στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν αυξάνει την φορολογία των ομίλων, η ΝΔ θέλει να ακολουθήσει την πολιτική Θάτσερ και Ρέιγκαν. 

Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, είπε, θα καταργήσει αυτές τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

λαμια φωτια εργοστασιο

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

Στις φλόγες παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας.