Κατρούγκαλος: Πρώτη φορά ενιαίο σύστημα και ενιαίοι κανόνες στο Ασφαλιστικό

Ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος, το PSI και το μνημόνιο είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, τόνισε ο Γ

2441079

Ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος, το PSI και το μνημόνιο είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό. «Πάμε για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο σύστημα με ενιαίους κανόνες για όλους» τόσο στους νέους όσο και στους παλαιούς ασφαλισμένους, υποστήριξε.

«Για πρώτη φορά από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίασε στο μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» διαβεβαίωσε ο υπουργός, ενώ για την προσωπική διαφορά (σ.σ. η διαφορά δηλαδή στη σύνταξη που θα λαμβάνουν παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι) δεσμεύθηκε: «την εγγυόμαστε για πάντα».

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους με μπλοκάκια, ο υπουργός τόνισε ότι στο σχέδιο προβλέπεται οι εισφορές που θα δώσουν να είναι ίδιες με τους μισθωτούς και μεγάλο κομμάτι θα επωμιστεί ο εργοδότης: 6,5% ο εργαζόμενος και το υπόλοιπο 13,5% ο εργοδότης του.

Σύμφωνα με το Euro2day, ο  κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα πληρώνονται εισφορές με το εισόδημα και όχι με κλίμακες που ανά διαστήματα αυξάνουν ανεξάρτητα από το εισόδημα. Το 20% ισχύει για τους μισθωτούς και θα ισχύει και για τους επαγγελματίες.

Το σημαντικότερο πράγμα για το Ασφαλιστικό είναι η ελπίδα και η εμπιστοσύνη, συνέχισε αναφερόμενος καταρχήν στην εθνική σύνταξη και στο γεγονός ότι θα υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλους, ενώ υπογράμμισε ότι όπου υπάρχουν προτάσεις που δεν διαφοροποιούν τη βασική αρχή της ισονομίας θα ικανοποιηθούν. Συγκεκριμένα, έφερε ως παράδειγμα το δικηγορικό σύλλογο, καθώς αρκετές από τις προτάσεις που εξέφρασε θα ικανοποιηθούν, ενώ παραδέχτηκε ότι το βάρος είναι σημαντικό για τους αγρότες και γι’ αυτό η αύξηση των εισφορών στο 20% θα γίνει σταδιακά.

Ο κ. Κατρούγκαλος συμπλήρωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσει «πώς θα παντρευτεί το ασφαλιστικό με το φορολογικό».

Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ για το θέμα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό, επικαλούμενος μάλιστα και τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να τον καλέσει κατ’ αντιπαράσταση με τον εκπρόσωπο του κουαρτέτου κ. Κοστέλο, προκειμένου να συζητήσουν δημόσια τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

 

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…