Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί γι' αυτά που έκανε ο Αυγενάκης

«Η συγκυρία, που επέλεξε να μας προκαλέσει εν ου παικτοίς ο κ. Μητσοτάκης, έχει πλήρως αντιστραφεί εναντίον του, γιατί θα πρέπει να απολογηθεί για το τι έκανε ο κ. Αυγενάκης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

59fc375c1dc5240a7c8b4680

«Δεν είναι περί όνου σκιάς η συζήτηση. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ακόμη και την υποψία ότι υπάρχουν παρακρατικές διασυνδέσεις βουλευτών, που έχουν σημαντική θέση στη ΝΔ, σε επίπεδο που να πλησιάζουν -ή να ξεπερνούν- τα όρια της εγκληματικής συμπεριφοράς. Αυτά δεν μπορούν να αποδίδονται γενικά στις κατασκευές των αντιπάλων τους, όπως ισχυρίζονται, πρέπει να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία και αν δε δώσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος» επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα θέματα ασφάλειας ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι το σενάριο της ανομίας, είναι το μοντέλο της νέας καταστροφολογίας που προωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, «καθώς απέτυχε το σενάριο, ότι θα γίνουν εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ή το 2018», ενώ «δείχνει και την αδυναμία θετικής πρότασης από την ΝΔ».

«Αν δει κανείς τα γυμνά στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν πράγματι την κατάσταση της εγκληματικότητας, ανέκαθεν η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς σοβαρή εγκληματικότητα, μία χώρα ασφαλής- και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως έχουν μειωθεί τα σοβαρά εγκλήματα, π.χ. οι δολοφονίες είναι οι μισές από ό,τι ήταν το 2014. Αντιφάσκει λοιπόν ξανά με την πραγματικότητα το σενάριο αυτό καταστροφολογίας της ΝΔ» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη βελτιώνονται και ότι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι τελείως διαφορετικό από τις προηγούμενες αξιολογήσεις». «Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι η εντελώς αβάσιμη κριτική της ΝΔ, αλλά η ανάγκη αυτές τις θετικές αλλαγές στο μακροοικονομικό επίπεδο να τις δει ο μέσος πολίτης στην τσέπη του».

Σχετικά με τους νέους συσχετισμούς που αναμένεται να δημιουργήσει ο σχηματισμός της κυβέρνησης στη Γερμανία ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι η συμμετοχή του FDP ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην Αγ. Μέρκελ, καθώς το κόμμα έχει εκφράσει σκληρές θέσεις όχι μόνο για το ζήτημα της Ελλάδας αλλά για ζητήματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ενώ από την άλλη πλευρά η συμμετοχή των Πρασίνων αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. «Το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε δε θα είναι στο Eurogroup, ως ουσιαστικός άτυπος ηγέτης του, δημιουργεί κι εκεί διαφορετικούς συσχετισμούς, που μπορεί να τους αξιοποιήσει η χώρας μας. Γενικά είμαι αισιόδοξος για το επίπεδο των ελληνογερμανικών σχέσεων» ανέφερε.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «ενόψει της έντασης που υπάρχει στις ευρωτουρκικές σχέσεις, η Ελλάδα προσπαθεί να αναπτύξει διμερείς διαύλους επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα». «Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν πριν από λίγες μέρες εκεί και προετοίμασε την επίσκεψη Ερντογάν, ο κ. Παπαδημητρίου κι εγώ σε ανεξάρτητα παράλληλα ταξίδια πρόκειται επίσης να επισκεφθούμε μέσα στον Νοέμβριο την Τουρκία. Ο στόχος είναι προφανής, να μπορέσουμε και στα κοινά σημεία διμερούς οικονομικού ενδιαφέροντος να προωθήσουμε τη σχέση μας, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι παραμένουν σε καλό επίπεδο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρά τα σκαμπανεβάσματα, που μπορεί να έχει η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας». 

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό και την προσήλωση της Τουρκίας στην Κοινή Δήλωση με την ΕΕ εξέφρασε την άποψη πως «δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα εκ μέρους της Τουρκίας».

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…