Κατρούγκαλος: Ο "κόφτης" δεν επιφέρει αυτόματα μέτρα, αλλά αναπροσαρμόζει μεγέθη

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του «κόφτη» έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (που συνέβαλε στη διαμόρφωση της ελληνικής πρότασης), μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

571e6af91dc524e30a8b45f4

Όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν θα γίνεται αυτόματα η μείωση των μισθών και συντάξεων. «Ο ‘‘κόφτης’’ δεν φέρνει μέτρα, αναπροσαρμόζει μεγέθη… Θα έχουμε ισοδύναμα μέτρα για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού», υποστήριξε.

«Ο ‘‘κόφτης’’ δεν επιφέρει αυτόματα μέτρα, αλλά είναι μηχανισμός αναπροσαρμογής των μεγεθών του προϋπολογισμού», εξήγησε. «Αν χρειαστεί το 2017 ο κόφτης θα αναπροσαρμόσει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κώδικες του προϋπολογισμού, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν στη Βουλή, σα να γυρίζαμε πίσω στο χρόνο και αλλάζαμε δαπάνες».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας. «Έγιναν δεκτές στο σύνολό τους οι προτάσεις της κυβέρνησης (…) Μας εμπιστεύτηκαν στο Eurogroup, είδαν περισσότερα αποτελέσματα από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το νέο ασφαλιστικό, τόνισε πως με αυτό «όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με τα κυβερνητικά μέτρα το 90% των ανθρώπων, εννιά στους δέκα, θα είναι κερδισμένοι, θα έχουν καλύτερες συντάξεις».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…