Κατρούγκαλος: "Fake news" τα περί αποχώρησης της Al Rayyan από την Ελλάδα

Για «κατασκευασμένο επεισόδιο» κάνει λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφορικά με την ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κατάρ (Al Rayyan), για «πάγωμα» των επενδυτικών της πλάνων στην Ελλάδα και τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε αυτήν.

59c616cf1dc524270e8b456c

Μάλιστα αναφέρεται σε «fake news», λέγοντας ότι δεν διακόπτει τις οικονομικές του σχέσεις με την Ελλάδα το εμιράτο, αλλά ότι απλώς μία εταιρεία επενδύσεων ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει επενδύσεις που είχε σχεδιάζει να υλοποιήσει στην χώρα μας.

Η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η «είδηση» περί απόσυρσης δήθεν του Κατάρ από κάθε επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα αποτελεί κλασική περίπτωση fakenews, ένα ακόμη κατασκευασμένο επεισόδιο της σάγκα που ξεκίνησε με την υποτιθέμενη αποχώρηση από την Ελλάδα της Eldorado Gold. Σκοπός των σεναρίων αυτών είναι να δείξουν τάχα φυγή επενδύσεων από τη χώρα σε μία στιγμή που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Περιττό είναι να αναφερθεί ότι όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά υπονομεύουν ευθέως το εθνικό συμφέρον. Καταρχάς, όσα δηλώνει η εταιρία Al Rayyan -αν πράγματι τα δηλώνει, γιατί παρόμοια επιστολή δεν έχει περιέλθει στην ελληνική κυβέρνηση- αφορούν αποκλειστικά την ίδια και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν την πραγματικότητα των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κατάρ.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής: η επένδυση της συγκεκριμένης εταιρίας στην Ελλάδα εκκρεμεί από το έτος 2010 και όσες εμπλοκές έχουν δημιουργηθεί σχετικά με αυτήν στην δικαιοσύνη ή την διοίκηση προέκυψαν πολύ πριν από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνησή μας. Προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορούσε να επέμβει σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, προσπάθησε όμως να ξεκαθαρίσει σε διοικητικό και νομοθετικό επίπεδο αντιφατικές συμπεριφορές του ελληνικού κράτους το προηγούμενο διάστημα, που δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις εμπιστοσύνης με το Κατάρ. Παράδειγμα παρόμοιας επέμβασης σε νομοθετικό επίπεδο ήταν η ορθή ρύθμιση φορολογικών θεμάτων που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την Qatar Airways.

Για την πλήρη αποκατάσταση των καλών διμερών σχέσεων το υπουργείο Εξωτερικών συνεργάσθηκε αρμονικά με την πρεσβεία του Κατάρ στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησα επίσκεψη επί τούτου στη χώρα αυτή για να διαλυθούν παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν επί προηγούμενων κυβερνήσεων. Ακριβώς λόγω των αμοιβαίων προσπαθειών οι οικονομικές σχέσεις εμπιστοσύνης των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων χρόνων και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απόφαση του Κατάρ να αποσύρει το οικονομικό ενδιαφέρον του ιδίου και των επιχειρήσεων του από τη χώρα μας».

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…