Κατρούγκαλος: Δεν θα διασπαστεί η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

«Κυβέρνηση έχουμε και θα έχουμε. Όπως έχουμε μάθει να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αυτό θα το καταφέρουμε και τώρα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και την αντίδραση

56ea4b3a1dc524b1298b4f4b

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, οι ΑΝΕΛ έχουν αποδειχθεί ένας ιδιαίτερα αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η κρίση είναι παροδική.

Επεσήμανε ότι, κατά τη γνώμη του, κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από τον κ. Μουζάλα για τους πρόσφυγες αυτό το διάστημα, για τα εθνικά συμφέροντα και για την τιμή της Ευρώπης. «Ο ίδιος ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι ήταν ένα ολίσθημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διασπαστεί η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, καθώς βασίζεται σε λόγους εθνικού συμφέροντος, που παραμένουν ισχυροί.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επανέλαβε ότι «οι κύριες συντάξεις θα προστατευτούν απολύτως» και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί να μειωθούν οι επικουρικές, η κυβέρνηση θα φροντίσει να μην θιχτούν οι μικροί και μικρομεσαίοι συνταξιούχοι.

Σχολίασε ακόμα ότι η στάση του ΔΝΤ είναι έντονα αρνητική σχετικά με τις εισφορές. «Δεν υπάρχει ομοφωνία ΔΝΤ – Ευρωπαίων στη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει ευρωπαϊκή διάσταση στο όλο ζήτημα», είπε ο υπουργός και δήλωσε βέβαιος ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα υπερψηφιστεί, εκφράζοντας την ελπίδα να κατατεθεί μέσα στον Μάρτιο.

���?.A}

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.