Newsroom

Newsroom

Κατρούγκαλος: Δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού

Για «κατασκευασμένες ειδήσεις» κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στα περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, μιλώντας στο «Έθνος».

571e6af91dc524e30a8b45f4 1

«Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις που σκοπό έχουν να παρατείνουν την αβεβαιότητα» υποστηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος, ξεκαθαρίζοντας πως τέτοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Τονίζει ακόμα πως στο κρίσιμο μέτωπο των μισθών, και κυρίως του κατώτατου μισθού, το διακύβευμα για την κυβέρνηση είναι η διασύνδεση με το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο η Αθήνα φιλοδοξεί να επαναφέρει σε ουσιαστική ισχύ.

Εξάλλου, σε άλλη του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω».

Διαψεύδει εξάλλου ότι στην Ελλάδα οι μισθοί ήταν δυσανάλογα υψηλοί σε σχέση με την παραγωγικότητα, σημειώνοντας πως το ύψος του μισθού ποτέ δεν ήταν το πρόβλημα και ότι είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

8p5@