Κατρούγκαλος: Αν ήταν "νόμος-λαιμητόμος" το ασφαλιστικό, θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή

«Θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή χθες αν το νομοσχέδιό μας ήταν ‘νόμος-λαιμητόμος’», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της Κυριακής.

57303f511dc524b8208b472d

Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται», ενώ αναφορικά με εξήγησε ότι, η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι», είπε ο υπουργός Εργασίας σχετικά με όσους εργάζονται με μπλοκάκι και ξεκαθάρισε ότι «κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά».

«Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», σημείωσε σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ και διευκρίνισε ότι «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης», τόνισε.

«Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’έξω», είπε τέλος ο υπουργός Εργασίας.

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.

Νέα οπαδική επίθεση στην Χαλκίδα: 10 άτομα ξυλοκόπησαν ανήλικους με λοστούς και ρόπαλα

opadoi

Νέα οπαδική επίθεση στην Χαλκίδα: 10 άτομα ξυλοκόπησαν ανήλικους με λοστούς και ρόπαλα

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τη νομοθεσία περί αθλητισμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη,…