Κατρίνης: Η κυβέρνηση, στη δεύτερη τετραετία της, ενεργοποιεί την κρυφή ατζέντα της

Δριμεία, εφ’ όλης της ύλης, κριτική κατά της κυβέρνησης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη.

ΕΚ κατρινης

«Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση πάσχει στο πεδίο της αξιοπιστίας και σε αυτό της ευθύνης. Βασίζεται σε αδικαιολόγητες βεβαιότητες που έρχονται σε σύγκρουση με την αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αλλά και με τα προβλήματα που διογκώνονται και απειλούν την κοινωνική συνοχή.» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Κατρίνης μίλησε για την «ενεργοποίηση της κρυφής ατζέντας της»: «Ο κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και διαψεύδει την προεκλογική δέσμευση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα επιβάλει κανένα νέο φόρο.» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

 

Επισήμανε επίσης ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ευνοεί τους λίγους και τους ισχυρούς, «γεγονός που αποδεικνύεται από:

-Τη μείωση φόρων σε μερίσματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία

-Την αύξηση αφορολόγητου στις δωρεές μεγάλης ακίνητης περιουσίας

-Τη μείωση φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων

-Τη μείωση φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών

-Τη μείωση φόρου στα επιχειρηματικά ομόλογα, ενώ οι ενδοομιλικέςσυναλλαγές, που εξαφανίζουν τα κέρδη, βρίσκονται στο απυρόβλητο.»

Υπογράμμισε ότι τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται στους έμμεσους φόρους που πλήττουν την μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών που, παρά τη μειωμένη πιστωτική επέκταση, αυξάνουν εντυπωσιακά τα έσοδά τους από προμήθειες και τόκους, λόγω της υψηλής διαφοράς επιτοκίου χορηγήσεων-καταθέσεων.

Παράλληλα ο κ.Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια εθνική οικονομία χωρίς μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες έχει αποκλείσει από τη ρευστότητα, τα φθηνά δάνεια, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις βιώσιμες ρυθμίσεις οφειλών.

Σε ότι αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από τα 486 εκατομμύρια για την υγεία θα διοχετευθούν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων, που αυξήθηκαν κατά 664 εκατ. ευρώ σε 9 μήνες.

Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά ότι στον 5ο χρόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, για τις δαπάνες υγείας οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν από την τσέπη τους 5,5 δις ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ 5,3 δις ευρώ.

«Η εθνική συνεννόηση δεν συνιστά αποδοχή τετελεσμένων που αποφασίζει μόνη της η κυβέρνηση»
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ.Κατρίνης τόνισε:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κι ενώ ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συζητά και τι διαπραγματεύεται. Η διακήρυξη που υπογράφηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο δεν σημαίνει τίποτα στην πράξη από τη στιγμή που η Τουρκία διατηρεί το casus belli, θέτει ζητήματα τουρκικής μειονότητας και αποστρατιωτικοποίησης στα νησιά και προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, όπως η συμπερίληψη ελληνικών περιοχών σε στρατιωτικές της ασκήσεις. Η εθνική συνεννόηση δεν συνιστά αποδοχή τετελεσμένων που αποφασίζει μόνη της η κυβέρνηση. Και βέβαια οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν αποσυνδέονται από το Κυπριακό. Η Κύπρος, όπου χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού, δεν είναι βάρος.»

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…