ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Κατρακύλα: Η αστυνομία επιτέθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και διέλυσε εκδήλωση του αυτοοργανωμένου Pride

Στιγμές θρίλερ έζησαν για ακόμη μία φορά άνθρωποι που βρέθηκαν στο κάμπους του πανεπιστημίου για να συμμετάσχουν σε πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΑΠΘ

Μετά από τις δεκάδες αιματηρές επιθέσεις σε φοιτητές, η αστυνομία επιτέθηκε και στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στους χώρους του ΑΠΘ. Στιγμές θρίλερ έζησαν για ακόμη μία φορά άνθρωποι που βρέθηκαν στο κάμπους του πανεπιστημίου για να συμμετάσχουν σε πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα στο party του 7 ου αυτοοργανωμένου Pride με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και να διαλυθεί η εκδήλωση.

 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση σε μέρος αρκετά μακριά από τον χώρο που διεξαγόταν το πάρτι, αλλά κινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο και εκτόξευσαν χημικά μέσα στον κόσμο που συμμετείχε στο πάρτι. Αυτό που καθιστά τη συγκεκριμένη ενέργεια της αστυνομίας ακόμα πιο ακατανόητη είναι πως δεν είχε προηγηθεί το παραμικρό σε εκείνο το σημείο, προτού επιτεθεί η αστυνομία.

Έχουμε, λοιπόν, μια επανάληψη των συμβάντων που είχαν σημειωθεί μερικούς μήνες πριν, στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια του ελευθεριακού φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων. Σημειώνονται συγκρούσεις κάπου μακριά από τον χώρο της συναυλίας, η αστυνομία τρέχει προς τη συναυλία και ρίχνει χημικά σε συγκεντρωμένο κόσμο, διαλύοντας μια εκδήλωση.

Τη συγκεκριμένη στιγμή διεξαγόταν η τελευταία εκδήλωση του 7 ου αυτοοργανωμένου Pride, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια κλείνει με ένα Drag Show και πάρτι. Μόνο που την φετινή χρονιά οι διοργανωτές από ΛΟΑΤΚΙ και φεμινιστικές συλλογικότητες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πάρτι, λόγω της επίθεσης που δέχτηκαν.

 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στους χώρους του ΑΠΘ είναι αποπνικτική και πολλοί νέοι άνθρωποι τρέχουν να ξεφύγουν από τα χημικά.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Απλά αυτή τη φορά με ευθεία επίθεση στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Δείτε τις μαρτυρίες των διοργανωτών, αμέσως μετά την επίθεση της αστυνομίας, μέσα από τον φακό του Infolibre.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…