Κατόπιν…εορτής Θεοδωρικάκος και Μηταράκης «παρασύρονται» σε εξευτελιστικές ομολογίες και πανηγυρισμούς (!) για την τραγωδία στον Έβρο

Νότης Μηταράκης: Με καθυστέρηση ημερών παραδέχτηκε ότι 5χρονο κοριτσάκι πέθανε αβοήθητο από σκορπιό στον Έβρο - Τάκης Θεοδωρικάκος: Πανηγυρίζει για τις "επιτυχίες" των ελληνικών αρχών που διέσωσαν τους 38 πρόσφυγες…που μέχρι πρότινος «δεν υπήρχαν στη νησίδα».

ek mitarakistheo

Κατόπιν…εορτής οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισαν να «παρέμβουν» αναφορικά με «την αιφνίδια ανακάλυψη» των 38 προσφύγων σε ελληνικό έδαφος που αργά το απόγευμα της Δευτέρας αναγκάστηκαν οι ελληνικές αρχές να διασώσουν – έπειτα από αρκετά εικοσιτετράωρα εκκλήσεων για βοήθεια, οι οποίες έπεφταν στο κενό λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας και ρητορικής περί fake news.

Στον απόηχο των πιέσεων, η κυβέρνηση αυτοκαταρρίπτει το σαθρό αφήγημα περί fake news που αναπαρήγαγε γύρω από τους εγκλωβισμένους του Έβρου.

Με δύο ταυτόχρονες δηλώσεις, οι δυο υπουργοί αποφάσισαν να τοποθετηθούν, αφήνοντας έκθετη – για άλλη μια φορά – την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Νότης Μηταράκης: Με καθυστέρηση ημερών παραδέχτηκε ότι 5χρονο κοριτσάκι πέθανε αβοήθητο από σκορπιό στον Έβρο

Ειδικότερα, μόνο εξευτελιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ομολογία από τον Νότη Μηταράκη, που διέψευσε κατ’ ουσίαν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας πως τους αναζήτησε και δεν τους εντόπισε σε ελληνικό έδαφος, αλλά και στα κυβερνητικά τρολ και ηλεκτρονικές πένες που χυδαιολογούσαν τις τελευταίες ημέρες.

«Προκύπτει από τις καταθέσεις, ότι ένα παιδί 5 ετών, έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο» δήλωσε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Νότης Μηταράκης, αδειάζοντας επώνυμες κυβερνητικές πένες που τις τελευταίες δύο ημέρες πλειοδοτούσαν στην παραπληροφόρηση και την επιχείρηση εκφασισμού του δημοσίου διαλόγου, αμφισβητώντας ακόμα και την ύπαρξη του νεκρού παιδιού από τσίμπημα σκορπιού, παρότι το γεγονός ήταν απολύτως τεκμηριωμένο από δημοσιογραφική έρευνα και αναφορές διεθνών οργανώσεων.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έπειτα από δύο ημέρες κατά τις οποίες υποστήριζει πως η αστυνομία δεν εντόπισε σε ελληνική έκταση του 38 πρόσφυγες, ακολουθώντας τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχθεί πως «βρέθηκε μία ομάδα 38 μεταναστών. 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος. Κατά δήλωσή τους για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14/8, κρύφτηκαν για μία ημέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους».

«Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές αρχές, αμέσως κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε εδώ στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα η οποία είναι εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Χαίρουν καλής κατάστασης υγείας» υποστήριξε ακόμα, πριν πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στην τουρκική πλευρά για τα γεγονότα.

«Το δεύτερο πολύ σημαντικό που προκύπτει από τις καταθέσεις τους, είναι ότι ήρθαν από την τουρκική όχθη του ποταμού και σπρώχτηκαν προς τη νησίδα, από τις τουρκικές αρχές. Επισήμως οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο. Αντίθετα η τουρκική χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας, τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα» υποστηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, την ώρα που παραμένουν τα ερωτήματα για τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών, και για το ενδεχόμενο να βρέθηκαν στη νησίδα έπειτα από ελληνικό pushback.

«Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του» κατέληξε πάντως ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βρέθηκε στο επίκεντρο της ελληνικής και διεθνούς κριτικής, παρά το εκκωφαντικό σιωπητήριο του ελληνικού μηντιακού συστήματος.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Πανηγυρίζει για τις “επιτυχίες” των ελληνικών αρχών που διέσωσαν τους 38 πρόσφυγες…που μέχρι πρότινος «δεν υπήρχαν στη νησίδα».

Από την πλευρά του, σε δημόσια δήλωση προχώρησε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επιχειρώντας για μία ακόμα να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τις εξελίξεις και να «πανηγυρίσει» μία ακόμα επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, «το περιστατικό διάσωσης 38 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, αποδεικνύει πόσο ιδιαίτερα σύνθετη και δύσκολη είναι η αποστολή της ελληνικής αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία».

«Οι αστυνομικοί μας μαζί με τον ελληνικό στρατό, φρουροί των συνόρων, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με επιχειρήσεις παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών από κυκλώματα και τη γειτονική Τουρκία» συνεχίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καταλήγοντας σε μία αναφορά που αναμφίβολα αποτελεί «γραμμή άμυνας» απέναντι στην έντονη κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την επικίνδυνη στάση που τήρησε απέναντι στους 38 τις προηγούμενες ημέρες, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.

«Η ελληνική αστυνομία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, προασπίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ταυτόχρονα προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές. Αξίζει τον σεβασμό και την στήριξη όλων και όχι τις πρωτοφανείς συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και διάφορους άλλους τις τελευταίες ημέρες» καταλήγει ο Τ. Θεοδωρικάκος.

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 24

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

image 5

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

«Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να…

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

435694378 1068663774198291 7539433391504642710 n

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

Δεν γλίτωσε απ' τα χέρια του Εκκλησία Online η Μαρίνα Σάττι

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Meteo καιρός

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…