Newsroom

Newsroom

Κάτοικος από το Δαμάσι: «Ο Μητσοτάκης ήρθε μόνο για τα εγκαίνια και έφυγε να γυρίσει το western!»

Αγανακτισμένοι κάτοικοι Δαμάσι Τυρνάβου μιλούν για την απόλυτη αδιαφορία του Πρωθυπουργού για τις συνθήκες διαβίωσής τους, όταν τους επισκέφθηκε   

5374390

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από ένα μήνα παρευρέθηκε στο Δαμάσι Τυρνάβου για μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα, όπου πήγε στον αγιασμό για την εγκαινίαση ενός νέου κτιρίου, το οποίο αντικατέστησε το σχολικό συγκρότημα που είχε καταστραφεί από το σεισμό του Μαρτίου στην περιοχή.

«Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος», έλεγε τότε ο πρωθυπουργός.

 Τώρα, ένα μήνα μετά το «σόου» του Μητσοτάκη, οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι στο Δαμάσι, ακόμη διαβιώνουν σε τραγικές συνθήκες, ενώ κατηγορούν μάλιστα την κυβέρνηση για την πλήρη αδιαφορία της και τα επικοινωνιακά της «παιχνίδια».

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα Social Media βλέπουμε αγανακτισμένους τους κατοίκους να μιλούν για την απόλυτη αδιαφορία του Πρωθυπουργού για τις συνθήκες διαβίωσής τους, όταν επισκέφθηκε την περιοχή.

«Ήρθαν στα εγκαίνια. Πέρασαν να μας δουν πως περνάμε; Μου σηκώνεται η τρίχα απ’ το κορμί τώρα που τα λέω. Πέρασαν να πουν μια καλημέρα; Πως περάσαμε το καλοκαίρι και πως τώρα το χειμώνα. Πως θα τα περάσουμε…», τονίζει εμφανώς ταραγμένη, ηλικιωμένη σεισμόπληκτη στο Δαμάσι.

 «Ο κύριος πρωθυπουργός μας, ο οποίος ήρθε και καλά έκανε, στον αγιασμό και στα εγκαίνεια, πέρασε απ’ τον δρόμο εκεί, δεν σταμάτησε εδώ να δει αυτά τα χάλια. Έφυγε να πάει να γυρίσει το western. Εδώ όμως ζει κόσμος. Δεν πειράζει, εμείς θα ζήσουμε», είπε δηκτικά, άλλος κάτοικος του καταυλισμού σεισμοπλήκτων. Αναρωτιόμαστε αν η πολιτεία θα κάνει τα δέοντα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για τους πολίτες του Αρκαλοχωρίου, που έχασαν τα σπίτια τους στους πρόσφατους σεισμούς που ταρακούνησαν την Κρήτη.