Κάτοικοι του Βόλου συγκεντρώνονται ξανά για να σταματήσουν έργο του Μπέου (εικόνες)

Η δημοτική αρχή Βόλου, αψηφώντας την αντίδραση των κατοίκων επιστρέφει σήμερα στο σημείο για να συνεχίσει το έργο, και οι κάτοικοι που αντιδρούν μπαίνουν μπροστά στα μηχανήματα, ζητώντας να σταματήσει κάθε έργο μέχρι την απόφαση του ΣτΕ

5a1c09321dc524662c8b46a6

Δύο κλούβες των ΜΑΤ αλλά και πολλοί πολίτες (που γίνονται όλο και περισσότεροι) έχουν πάρει θέση από τα ξημερώματα στην οδό Καραμπατζάκη, στην συμβολή της με την Λεωφόρο Ειρήνης όπου σήμερα, πρόκειται να επαναρχίσουν οι εργασίες για την διαμόρφωση του δρόμου, σύμφωνα με τα σχέδια της δημοτικής Αρχής, στα οποία αντιδρούν έντονα κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εκτέλεση των εργασιών στα μηχανήματα, τα οποία πάντως, δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους, πιθανότατα λόγω και της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης.

Αποφασισμένες εμφανίζονται και οι δύο πλευρές για τα έργα στην οδό Καραμπατζάκη… Η δημοτική αρχή Βόλου, αψηφώντας την αντίδραση των κατοίκων επιστρέφει σήμερα στο σημείο για να συνεχίσει το έργο, και οι κάτοικοι που αντιδρούν μπαίνουν μπροστά στα μηχανήματα, ζητώντας να σταματήσει κάθε έργο μέχρι την απόφαση του ΣτΕ. Παράλληλα, έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις των κατοίκων για την επιμονή της δημοτικής αρχής “για έργο χωρίς μελέτες”.

  Αρκετοί κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί από τις 6.30 το πρωϊ στην οδό Καραμπατζάκη, παρά τη βροχόπτωση, για να αποτρέψουν τυχόν έναρξη των εργασιών. Τα τεχνικά συνεργεία δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους (8.20 πμ.), ενώ από τα ξημερώματα θέση έχει πάρει και η αστυνομία, με δύο κλούβες των ΜΑΤ, αλλά και η τροχαία, άνδρες της οποίας βρίσκονται επί ποδός σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας. Στον χώρο βρίσκονται αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών και ανεξάρτητοι, καθώς και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος. 


Στο μεταξύ, σε ψήφισμα που εξέδωσε η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα , αναφέρεται, “Όλοι εμείς που σήμερα 26 Νοεμβρίου 2017 στις 7:00 μ.μ. συγκεντρωθήκαμε παρόχθια του χειμάρρου Κραυσίδωνα, επί της οδού Καραμπατζάκη, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, δηλώνουμε ότι:

1. Στην πόλη μας, μετά από αγώνες, κατακτήθηκε από τους δημότες και υλοποιήθηκε από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας, το ιδιαίτερης αξίας Περιβαλλοντικό έργο της διαμόρφωσης της οδού Καραμπατζάκη, παρόχθιας του χειμάρρου Κραυσίδωνα, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, συνδυάζοντας και γραμμικό πάρκο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε το 1993-94 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα LIFE.

2. Μετά τις κατά πλειοψηφία αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου για καταστροφή της γραμμικής περιβαλλοντικής διαμόρφωσης της οδού Καραμπατζάκη, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προστατεύουμε αυτό το χώρο, σεβόμενοι τις ανάγκες των δημοτών, για ένα χώρο πρασίνου δίπλα στο φυσικό πνεύμονα που δίνει το ποτάμι, για ξεκούραση, χώρο περιπάτου και ποδηλατοδρόμο, για όλους τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ανάλογο κοντά.

3. Το έργο που έγινε μέσα από μια δυναμική διεκδίκηση των δημοτών πριν 25 χρόνια, αποδείχθηκε από τη χρήση του μια πραγματική ΑΝΑΣΑ, μέσα στην ασφυκτική δόμηση που υπάρχει στη περιοχή και βγήκε μέσα από την ανάγκη για περισσότερο ανθρώπινες πόλεις, τάση που κυριαρχεί παγκόσμια, αποτελεί δε μια ποιοτική περιβαλλοντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

4. Oι εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν ακουμπούν την πόλη μας, ακόμα και σε εποχές που ο «γύψος» είχε καλύψει όλη την Ελλάδα.

5. Πάγια διεκδίκησή μας ήταν και παραμένει η συνολική ανάπλαση του Κραυσίδωνα, κοίτη και παρόχθιοι οδοί Ζάχου και Καραμπατζάκη, ως ενιαίου γραμμικού πάρκου, ανάσα για όλη την πόλη, με τη σύνδεσή του από το βουνό έως τη θάλασσα.

6. Οι δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής περί απόφασης συνολικής δήθεν ανάπλασης Καραμπατζάκη και Ζάχου, αποτελούν μέγα ψεύδος και εμπαιγμό της κοινωνίας. Ούτε μελέτη υπάρχει, ούτε χρήματα υπάρχουν, ούτε καν σκέψη υπάρχει για κάτι τέτοιο. Η μόνη τους κυρίαρχη σκέψη είναι η καταστροφή της ομορφιάς, σε μια μικρή γωνιά της πόλης που λέγεται ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, παραδίδοντας τον δρόμο στο ρυπογόνο αυτοκίνητο.

7. Εμείς θα είμαστε και αύριο εδώ και όσο χρειαστεί. Μπροστά στις μπουλντόζες, προασπίζοντας το δικαίωμα των παιδιών για ένα χώρο παιχνιδιού, των ηλικιωμένων για ένα ήσυχο περίπατο, του κάθε δημότη και επισκέπτη για ένα σημείο χαλάρωσης και ανάσας. Σας το έχουμε δείξει και θα το βλέπετε κάθε μέρα.ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!

Καλούμε όσους δεν έχουν εκφραστεί, όπως και πριν 30 χρόνια, Επιστημονικούς Φορείς, Επιμελητήρια, Οργανώσεις, Ενώσεις Εργαζομένων, Φορείς Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μαθητικές, Φοιτητικές Οργανώσεις και Συλλογικότητες να εκφραστούν, η βαρβαρότητα της επέλασης στην περιοχή δεν έχει αποδέκτη μόνο την Καραμπατζάκη!

Οι συγκεντρωθέντες αγωνιζόμενοι πολίτες

Πηγή: thessaliatv.gr


«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…