Κάτοικοι της πλατείας Βικτωρίας διαμαρτυρήθηκαν για την διανομή τροφίμων σε πρόσφυγες

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν κάτοικοι της πλατείας Βικτωρίας, προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ζητώντας του να μην πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία, καθώς ισχυρίζονται ότι θα...νομιμοποιήσει τον παράνομο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία. Προφανώς παραβλέποντας το ανθρωπιστικό του ζητήματος μ

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν κάτοικοι της πλατείας Βικτωρίας, προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ζητώντας του να μην πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία, καθώς ισχυρίζονται ότι θα…νομιμοποιήσει τον παράνομο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία. Προφανώς παραβλέποντας το ανθρωπιστικό του ζητήματος μεταξύ άλλων στην επιστολή τονίζουν πως: «Δεν έχουμε πρόβλημα να δοθούν τρόφιμα, αλλά αυτό να γίνει σε οργανωμένο χώρο. Με τη δράση του αυτή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός νομιμοποιεί τον παράνομο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας».

Τόνισαν δε προς ΜΜΕ πως ο Ερυθρός Σταυρός δεν είχε πάρει για τη διανομή σχετική άδεια από την Αστυνομία.

Η σύμβουλος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας Δήμητρα Αγγελή- Λυκούδη δήλωσε πως: «Οι υγειονομικές συνθήκες στην πλατεία Βικτωρίας είναι τραγικές. Καθημερινά βρίσκονται στην πλατεία από 1.000 έως 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι δράσεις αυτές πρέπει να γίνονται οργανωμένα».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός επεσήμανε πως «Είχαμε πάρει κανονικά άδεια από το δήμο και την αστυνομία, ωστόσο δεν έχουμε καμία διάθεση να δημιουργήσουμε εντάσεις και προστριβές ούτε να έρθουμε σε σύγκρουση με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Ως εκ τούτου έδωσα εντολή παρόμοιες δράσεις να μη συνεχιστούν στον ίδιο χώρο» 

Τελικά η διανομή έγινε το μεσημέρι της Τρίτης με τον πρόεδρο του Ε.Σ να επισημαίνει πως η διανομή τροφίμων, που γίνεται στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεων της οργάνωσης, θα συνεχιστεί «σε περιοχές όπου θα έχουμε καλύτερη ανταπόκριση και πιο εύκολη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών στη διανομή».

(φωτο Μισινάς eurokinissi)

 

Τέμπη: «Καίνε» την κυβέρνηση οι καταθέσεις των συνδικαλιστών – «Ο Καραμανλής είχε ενημερωθεί»

Τέμπη: «Καίνε» την κυβέρνηση οι καταθέσεις των συνδικαλιστών – «Ο Καραμανλής είχε ενημερωθεί»

Οι συνδικαλιστές φέρονται να κατέθεσαν δεκάδες έγγραφα στον ανακριτή σχετικά με την τραγωδία και όσα…