«Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση»

Εργατικά σωματεία και πολιτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

pame

Με συνθήματα όπως «οι συντάξεις δεν θα γίνουν τζόγος», «Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση», εργαζόμενοι, συνταξιούχοι νέοι και νέες αντιδρούν ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής και καταγγέλλεται από τον κόσμο της εργασίας ως χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας τονίζει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην ασφάλιση, περιορίζοντας την συμμετοχή του κράτους και των εργοδοτών και ανοίγοντας τον δρόμο στις ασφαλιστικές εταιρείες. Από τη μεριά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «η επικουρική ασφάλιση πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και να μην έχει καμιά σχέση με επιχειρηματικούς κινδύνους. Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ»

«Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Μπακογιάννη 1

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τα Τέμπη, πως «κανένας δεν…