Newsroom

Newsroom

Κάτω Πατήσια: Στο έλεος των βίαιων συμμοριών το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως, αναδεικνύοντας ένα σκοτεινό περιβάλλον βίας γύρω από τον 14χρονο μαθητή που αυτοκτόνησε.

μακης

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την αυτοκτονία του 14χρονου αγοριού στα Σεπόλια, με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες αναζητώντας τους λόγους που οδήγησαν το νεαρό αγόρι στο απονενοημένο διάβημα. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι μαρτυρίες για περιστατικά bullying στο σχολείο που φοιτούσε ο 14χρονος. 

«Στο σχολείο κυκλοφορούν μαχαίρια – πεταλούδες»

Αποκαλυπτική ήταν και η μαρτυρία μητέρας συμμαθητή του 14χρονου.

«Το παιδί μου γνώριζε φυσιογνωμικά τον 14χρονο από το σχολείο. Το μόνο που μου είπε κάποια στιγμή, αφού έγινε το συμβάν, ήταν ότι κάποιο παιδί είχε στείλει μήνυμα στον 14χρονο και ότι μάλλον “την έχει βάψει”. Είναι χρόνια αυτή η κατάσταση αυτή με το bullying. Ο γυμνασιάρχης φαίνεται ευγενικός άνθρωπος που θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Στο σχολείο κυκλοφορούν μαχαίρια – πεταλούδες και μου έχουν πει ότι κάποια τα έχει μαζέψει ο διευθυντής και τα έχει στο συρτάρι του. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Στις αρχές της χρονιάς είχαν χτυπήσει ένα παιδί οι νταήδες του σχολείου. Το παιδί μου μού είχε πει ότι υπάρχουν παιδιά που είναι οι νταήδες του σχολείου, ο ίδιος δεν έχει αντιμετωπίσει bullying», περιέγραψε η γυναίκα.

«Τα παιδιά έχουν συγκλονιστεί με το περιστατικό. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το σχολείο δεν έκλεισε. Έπρεπε στην κηδεία να έχουν παρευρεθεί όλοι οι καθηγητές. Το σχολείο έπρεπε να κλείσει ως ένδειξη τιμής για το παιδί. Είναι ντροπή που λειτούργησε κανονικά», πρόσθεσε η ίδια.

«Στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και κάνουμε το σταυρό μας»

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο πατέρας άλλου συμμαθητή του 14χρονου.

«Το παιδί μου μού ανέφερε ότι αν δεν έχεις γνωστό κάποιο “μάγκα” του σχολείου, στοχοποιείσαι. Είναι συγκεκριμένα τα άτομα που ασκούν bullying. Πιστεύω ότι είναι ενήμερος ο διευθυντής και όλοι οι καθηγητές ξέρουν ποια άτομα δεν έχουν πρέπουσα συμπεριφορά. Νιώθουμε ότι τα παιδιά μας είναι εκτεθειμένα. Δεν ξέρω τι συνέβη με τον 14χρονο. Αλλά το πρόβλημα με τον εκφοβισμό είναι σε έξαρση στο σχολείο μας. Δε μπορεί να μην ξέρει ο γυμνασιάρχης και οι καθηγητές. Εμείς στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και κάνουμε το σταυρό μας, οι καθηγητές δεν ξέρω αν φοβούνται ή αν είναι αδιάφοροι. Αισθάνομαι ότι δεν αντιδρούν και είναι θλιβερό», είπε.

Ο διευθυντής του 54ου γυμνασίου Αθηνών ανέφερε στο Mega πως   δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

«Δεν κάνω δηλώσεις. Την υπόθεση την έχει αναλάβει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών και εγώ αυτή την στιγμή με τον κύριο εδώ μπροστά μου περνάω ΕΔΕ. Ας πουν ό,τι θέλουν. Εγώ θα ελεγχθώ από την υπηρεσία, εκεί θα φανούν τα πάντα. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε.

Ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε στο Mega  για τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία, αλλά και για την αυτοκτονία του 14χρονου.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια ενός παιδιού. Η εικόνα του σχολείου δεν είναι αυτή. Το σχολείο που δημιουργούμε μέρα με την ημέρα, προσφέρει γνώσεις, αξίες, στάσεις ζωής. Τα περιστατικά που όντως γίνονται, καταπολεμώνται από το υπουργείο Παιδείας με συγκεκριμένες δράσεις.

«Δεν υπήρχε καμία καταγγελία σε εμάς για το συγκεκριμένο σχολείο. Εμείς ως θεσμοθετημένο κράτος, περιμένουμε τα πορίσματα για να προχωρήσουμε. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, σε εμάς δεν έχει έρθει, άρα επιλύθηκε από το σχολείο. Συμβαίνουν καθημερινά προβλήματα στα σχολεία. Έχουμε θεσμοθετήσει συμβούλους και ψυχολόγους για την προστασία των παιδιών και επιλαμβάνονται τέτοιων θεμάτων», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριές της στο συγκεκριμένο σχολείο,  Δημήτρης Φωφόπουλος, παρενέβη , αναφέροντας πως το υπουργείο γνώριζε για τα περιστατικά βίας.

«Αυτά τα ακούμε από την Παρασκευή. Απορώ που το υπουργείο επιμένει ότι δεν έχει λάβει γνώση. Στις 21 Οκτωβρίου εκδόθηκε επίσημα εξώδικη δήλωση στο υπουργείο Παιδείας, στο ΑΤ Κολωνού και στον διευθυντή. Το θέμα μας έχει περάσει και από την Δευτεροβάθμια. Τι δε γνώριζαν; Πότε θα μάθαιναν; Στις 5 Οκτωβρίου έγινε η μήνυση που καταθέσαμε», δήλωσε ο κ. Φωφόπουλος.

 

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…