Newsroom

Newsroom

Κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ η Σακίρα

Η Κολομβιανή σταρ Σακίρα εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο στη βορειοανατολική Ισπανία, καθώς κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα 2012-2014.

AP Shakira 0

Η 42χρονη τραγουδίστρια κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο της Εσπλούγες δε Λιομπρεγάτ, μιας μικρής πόλης στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, η Σακίρα απάντησε μονάχα στις ερωτήσεις του δικηγόρου της, όπως έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου του δικαστηρίου.

Η διάσημη τραγουδίστρια έφθασε στο δικαστήριο το πρωί και μπήκε από το πάρκινγκ του κτιρίου, προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους αλλά και τους περίεργους, που είχαν κατακλύσει την είσοδο.

Η ερμηνεύτρια επιτυχιών όπως το “Hips don’t lie”, το “Waka Waka” ή το “Loca” εθεάθη για λίγο από ένα παράθυρο.

Η εισαγγελία καταλογίζει στην τραγουδίστρια και σε έναν από τους συμβούλους της έξι ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής, που αφορούν μη καταβεβλημένους φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2012, το 2013 και το 2014.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Σακίρα διαμένει στην Ισπανία από το 2011, τη χρονιά όπου η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ έγινε γνωστή, όμως είχε διατηρήσει τη φορολογική έδρα της στις Μπαχάμες έως το 2015.

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι έως το 2014, το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων της προερχόταν από τις διεθνείς περιοδείες της κι ότι δεν ζούσε περισσότερους από έξι μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, η προϋπόθεση βάσει της οποίας όφειλε να εγκαταστήσει τη φορολογική έδρα στη χώρα.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί επίσης την Κολομβιανή μουσικό ότι δεν κατέβαλε φόρους στην Ισπανία το 2011, ωστόσο τα αδικήματα που σχετίζονται με εκείνη τη χρονιά παραγράφηκαν.

Η Σακίρ, με πωλήσεις δίσκων στα 60 και πλέον εκατομμύρια, διαμένει αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια της Βαρκελώνης, με τον Πικέ και τα δύο παιδιά τους που γεννήθηκαν το 2013 και το 2015.

Η τραγουδίστρια και ο δικηγόρος της δεν έκαναν καμία δήλωση. Όμως, συνεργάτες της εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου όπου υπερασπίζονται την αθωότητά της υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη καταβάλει στις φορολογικές αρχές τα ποσά που απαιτούντο.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…