Κατηγορίες για ξέπλυμα και φορολογική απάτη στην πριγκίπισσα της Ισπανίας Χριστίνα

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απόφαση του ισπανού δικαστή Χοσέ Κάστρο, ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες για φορολογική απάτη και…

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απόφαση του ισπανού δικαστή Χοσέ Κάστρο, ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα κεφαλαίων εναντίον της πριγκίπισσας Χριστίνας. Πρόκειται για την κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις 8 Μαρτίου.

Η έρευνα κατά της πριγκίπισσας ξεκίνησε το 2012 αλλά η απόφασή του ακυρώθηκε έπειτα από απόφαση της Εισαγγελίας, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Η έρευνα προσπαθεί να  εξακριβώσει το κατά ποσό η πριγκίπισσα της Ισπανίας ενέχεται στις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της.

Ο τελευταίος θεωρείται ύποπτος για υπεξαίρεση 6,1 εκατ. δολλαρίων από δημόσιους πόρους μαζί με το συνέταιρό του Ντιέγο Τόρες, όταν ήταν πρόεδρος της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ινστιτούτο Noos».

Να σημειωθεί ότι είναι  πρώτη φορά που άμεσο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας εμπλέκεται στην έρευνα για διαφθορά με αποτέλεσμα η βασιλική οικογένεια να έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα.