Newsroom

Newsroom

Κατηγορίες για τρομοκρατία στο μακελάρη της Νορβηγίας

Στην απαγγελία κατηγοριών για τρομοκρατία προχώρησαν επισήμως οι νορβηγικές εισαγγελικές αρχές εναντίον του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, του μακελάρη της Νορβηγίας…

breivik

Στην απαγγελία κατηγοριών για τρομοκρατία προχώρησαν επισήμως οι νορβηγικές εισαγγελικές αρχές εναντίον του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, του μακελάρη της Νορβηγίας που διέπραξε τις επιθέσεις στο Όσλο και το νησί Ουτόγια στις 22 Ιουλίου του 2011. Επτά μήνες μετά την ομολογία για τις πράξεις του που στοίχισαν τη ζωή σε 77 ανθρώπους, οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του ακροδεξιού εξτρεμιστή βάσει αντιτρομοκρατικού νόμου που αναφέρεται σε βίαιες πράξεις που έχουν στόχο να διαταράξουν κυβερνητικές λειτουργίες ή να διασπείρουν τον τρόμο στον πληθυσμό.
Ο 33χρονος εξτρεμιστής που αρνείται την ποινική ευθύνη των πράξεών του, σκόρπισε πανεθνικό σοκ στη Νορβηγία με τις δύο αποτρόπαιες επιθέσεις, τη βομβιστική έκρηξη στο κέντρο του Όσλο και τη συστηματική σφαγή των νέων παιδιών στο νησί Ούτογια. Πάντως, οι ειδικοί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για την νοητική και ψυχική κατάσταση του 33χρονου δολοφόνου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις μεταξύ συγγενών των θυμάτων, αλλά και την κοινή γνώμη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…