Κάτι τρέχει στα γύφτικα

Προσέξετε τον ξεπεσμό ενός ανθρώπου που η νιότη του έδειχνε πως θα γινόταν άλλος. Στη δήλωσή του δεν υπάρχουν οι φονικές σφαίρες των αστυνομικών

θεοδωρικάκος

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη». «Τα θλιβερά γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008». Ο Τσίπρας που «μισεί συλλήβδην» την αστυνομία. Ο Θεοδωρικάκος αποφάσισε, δυο μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού, να μιλήσει. Για να στήσει μπροστά στα μάτια μας τις κολυμπήθρες του. Για τον Κώστα Φραγκούλη την κολυμπήθρα με το όνομα «τραγικό συμβάν». Για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο την κολυμπήθρα με το όνομα «θλιβερά γεγονότα». Και για τα πάντα όλα που συνέβαιναν και συμβαίνουν, μετά τις φονικές σφαίρες, την κολυμπήθρα με το όνομα «Αλέξης Τσίπρας».

Προσέξετε τον ξεπεσμό ενός ανθρώπου που η νιότη του έδειχνε πως θα γινόταν άλλος. Στη δήλωσή του δεν υπάρχουν οι φονικές σφαίρες των αστυνομικών. Δεν υπάρχουν τα ονόματα Κώστας Φραγκούλης ή Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Δεν λέγεται κουβέντα για τον σοβαρό τραυματισμό τού πρώτου που χαροπαλεύει και τη δολοφονία του δεύτερου. Αλλά διεκτραγωδούνται οι αντιδράσεις για το άδικο αίμα. Κι ενώ απουσιάζουν οι πράξεις και τα ονόματα των δραστών και αποσιωπώνται τα ονόματα των θυμάτων, αναφέρεται μόνο ένα όνομα. Το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, που θέλει νέο Δεκέμβρη του 2008!

Αυτή είναι η φωτογραφία του καθεστώτος Μητσοτάκη για όσους δεν καταλαβαίνουν. Ή κάνουν πως δεν… Ο Κοντολέων στην ΕΥΠ, ο Άδωνις στο καλάθι του Αϊ-Βασίλη, ο Θεοδωρικάκος στην αστυνομία. Ο πρώτος ιδιοκτήτης εταιρείας security, o δεύτερος έμπορος του αντισημιτισμού και ο τρίτος, και καλύτερος, αποδέκτης για χρόνια της αστυνομικής βίας. Ως θύμα και διωκόμενος, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Ο Κυριάκος με τον Θεοδωρικάκο έβγαλε τη γλώσσα του σε όλους μας: Ορίστε, έβαλα έναν πρώην κομμουνιστή για να σας δέρνει! Και να ξεπλένει την πιο ακραία αστυνομική βία ως τραγικό συμβάν. Και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Σ’ αυτό το τελευταίο όμως πέφτουν έξω. Δεν είναι μόνο οι Ρομά που ξεσηκώθηκαν για το νέο έγκλημα εναντίον ενός δικού τους παιδιού. Είναι και όλοι οι γύφτοι της κοινωνίας μας. Οι αποκλεισμένοι, οι αδικημένοι, οι κυνηγημένοι, οι ανυπάκουοι και οι ευαίσθητοι, που λένε όχι στο έγκλημα με τη βούλα του κράτους. Από όλους αυτούς τους γύφτους θα το βρουν και ο Θεοδωρικάκος, και το αφεντικό του.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: Καμπανάκι από Μαρουσάκη – Το ουκρανικό πολικό ψύχος φθάνει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

καιρός

Καιρός: Καμπανάκι από Μαρουσάκη – Το ουκρανικό πολικό ψύχος φθάνει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

«Οι κακοκαιρίες που διασχίζουν τη χώρα μας μπορεί να έχουν μικρή διάρκεια, στο πέρασμά τους…

Για τα ιστορικά «μπουκέτα» με τον Γκάλη μίλησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς: «Ήρθαν και μας μάζεψαν – Δεν έπεσε καν ξύλο μεταξύ μας» (video)

bane galis5

Για τα ιστορικά «μπουκέτα» με τον Γκάλη μίλησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς: «Ήρθαν και μας μάζεψαν – Δεν έπεσε καν ξύλο μεταξύ μας» (video)

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής μίλησε για το επεισόδιο που είχε με το Νίκο Γκάλη το 1991

Στέλιος Ρόκκος: Μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του αδερφού του – «Η θάλασσα τέλειωσε για μένα» (video)

Ρόκκος

Στέλιος Ρόκκος: Μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του αδερφού του – «Η θάλασσα τέλειωσε για μένα» (video)

«Προσπαθώ πολύ, ο πόνος δεν θα σταματήσει ποτέ. Προσπαθώ πολύ γιατί πρέπει», ανέφερε ο Στέλιος…