Κάτι σοβαρό συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή

«Τους ακροδεξιούς τρομοκράτες κι εγκληματίες, το κράτος τους θεωρεί “δικά του παραστρατημένα παιδιά”. Συγχρόνως, υπάρχει κι ένας θύλακας στο δικαστήριο που παραμένει υποστηρικτικός της Χρυσής Αυγής» 

2458191

Σοκάρουν οι καταγγελίες του Κώστα Παπαδάκη, συνηγόρου υπεράσπισης των Αιγύπτιων αλιεργατών, θυμάτων της Χρυσής Αυγής, που περιμένει ακόμα να προβεί στις σωστές ενέργειες η ελληνική κυβέρνηση, τέσσερις μήνες μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου.

Τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά, με τις πινακίδες τους προκλητικά κρεμασμένες απ’ έξω, ενώ η ιστοσελίδα της παραμένει ακόμα ενεργή και η κόρη του φυλακισμένου αρχηγού της πραγματοποιεί ανενόχλητη συγκεντρώσεις μίσους, με την ανοχή της αστυνομίας, εκφωνώντας ομιλίες του πατέρα της. Τι τρέχει, αλήθεια, με τη Χρυσή Αυγή;

Τέσσερις μήνες μετά από την ολοκλήρωση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή, παράξενα συμβάντα παρατηρούνται στην ελληνική επικράτεια, όπως έχει καταγγείλει ο Κώστας Παπαδάκης συνήγορος υπεράσπισης των Αιγύπτιων αλιεργατών τής διαβόητης εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν είναι μόνο το κουραστικό «κρυφτούλι» που παίζει η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με την αποτυχία (παρά τις αντίθετες διαρκείς διαβεβαιώσεις), να βρεθεί ο φυγόποινος καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, χωρίς ουδείς να προβληματίζεται!

«Υπάρχει μια απροθυμία να προωθηθούν κάποιες διαδικασίες, διότι τους ακροδεξιούς τρομοκράτες κι εγκληματίες, το κράτος τους θεωρεί “δικά του παραστρατημένα παιδιά”. Συγχρόνως, υπάρχει κι ένας θύλακας στο δικαστήριο που παραμένει υποστηρικτικός της Χρυσής Αυγής» δηλώνει ο κ. Παπαδάκης στο sputniknews.gr και τη δημοσιογράφο ωάννα Κλεφτόγιαννη και προσθέτει:
 
«Το ποινικό δικαστήριο δεν έχει την εξουσία βεβαίως να απαγορεύσει συγκεντρώσεις, τη διατήρηση γραφείων και ιστοσελίδων. Όμως, αν στη θέση της Χρυσής Αυγής ήταν η “17 Νοέμβρη”, θα έβγαινε νόμος που δεν θα επέτρεπε ούτε γραφεία ούτε ιστοσελίδα να έχει ούτε η κόρη ενός μέλους και δη αρχηγού να πραγματοποιεί συγκέντρωση. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Απορεί κανείς πώς ενώ η αστυνομία διέλυσε συγκεντρώσεις από άλλες ομάδες (με αντιφασιστικό κι αντιεθνικιστικό περιεχόμενο), δεν απετράπη η συγκέντρωση 70 Χρυσαυγιτών, υπό την κόρη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Ουρανία Μιχαλολιάκου, το Σάββατο 30/1/2021, επέτειο των Ιμίων, στην πλατεία Ρηγίλλης.

«Με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, η κόρη του Μιχαλολιάκου εκείνη την ημέρα εκφώνησε τα μηνύματα του φυλακισμένου εγκληματία Νίκου Μιχαλολιάκου» τονίζει ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος καταγγέλλει και τον απελπιστικά αργό ρυθμό («χωρίς καμία πίεση από την ελληνική κυβέρνηση ούτε από το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο») των διαδικασιών άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του επίσης καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε ποινή κάθειρξης 13 ετών Γιάννη Λαγού.

«Οφείλονται εξηγήσεις» και από την κυβέρνηση και από το ευρωκοινοβούλιο για τις 2.000 σελίδες από το υλικό της δίκης, τονίζει ο δικηγόρος.

«Ποιος τις επέλεξε, τι αντιπροσωπεύουν από μία ακαθαρόγραφη ακόμα απόφαση, που όμως αρκεί το απόσπασμά της για να εκτελεστεί, γιατί εστάλησαν αμετάφραστες και εντέλει πού οφείλεται η τεράστια και άσκοπη αυτή καθυστέρηση, για την οποία μέχρι τώρα κυβέρνηση και ευρωκοινοβούλιο ανταλλάσσουν κατηγορίες, αλλά όπως φαίνεται ευθύνονται και οι δύο;» αναρωτιέται ο μαχητικός νομικός, που προβληματίζεται και για ακόμη έναν λόγο: το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής παραμένει ενεργό. Πρόσφατα έκανε «ηχηρή» την εμφάνισή του αποστέλλοντας απειλητικά μηνύματα και διακινώντας έγγραφα και πανό με απειλητικό περιεχόμενο εναντίον πανεπιστημιακών, οι οποίοι υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης για την απεργία πείνας του κρατούμενου και μέλους της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Τα παραπάνω, δεν επιτρέπουν καμία επανάπαυση και αίσθηση ότι “τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή”. Δεν τελειώσαμε!» υποστηρίζει ο κ. Παπαδάκης που παραδέχεται ότι για τις ολιγωρίες της Πολιτείας και τις παραλείψεις, προσφυγές κατά του ελληνικού κράτους δεν μπορούν να γίνουν. Τότε τι;

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι το δημοκρατικό αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσει την εφαρμογή της καταδικαστικής απόφασης, την αντιμετώπιση όλων των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, τη σύλληψη όλων των φυγόποινων και τη συντομότερη δυνατή καθαρογράφηση και θεώρηση των πρωτόδικων πρακτικών και απόφασης».

Όλα αυτά με έναν στόχο: Να προγραμματισθεί η δίκη στον δεύτερο βαθμό «το ταχύτερο δυνατό, στο Εφετείο, και όχι στον Κορυδαλλό ή αλλού, και να προληφθεί η παραγραφή των πλημμελημάτων ως τον Σεπτέμβριο 2021 και να προχωρήσει η Πολιτεία άμεσα στη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αποζημίωση των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή