Κάτι Σαν Φεστιβάλ: Χειμερινοί Κολυμβητές, Usurum, Kadinelia

Σαν κινήσουν τα Kadinelia απ’ τις Κυκλάδες και σαν έρθουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές απ’ την Καβάλα, στο κέντρο της Αθήνας θα γίνει κάτι σαν Usurum.

χειμερινοι κολυμβητες

Την Τετάρτη στις 13 του Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη θε να ‘ρθει αυτό το σούρουπο ξανά ν’ ανταμωθούμε.

Χειμερινοί Κολυμβητές

Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική , sui generis συναυλία, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.

Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία , εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη , ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Οι Χ.Κ. διανύουν την πέμπτη δεκαετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979.

Θα εμφανιστούν με την εξής σύνθεση:
Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή
Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή
Διονύσιος Ρούσσος: κιθάρα, φωνή
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

Kadinelia

Από την παράδοση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το μουσικό ταξίδι προσφέρουν οι Kadinelia, το world acoustic ντουέτο του Θανάση Ζήκα και της Εύης Σεϊτανίδου. Ένα ταξίδι στο οποίο τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας αποκτούν νέο χαρακτήρα μέσα από τις χαρισματικές κιθαριστικές μελωδίες και το αρμονικό τραγούδι των δύο μουσικών.

Οι Kadinelia πρωτοήρθαν σε επαφή το 2014, ανταλλάσσοντας ιδέες και εναλλάσσοντας ήχους. Την άνοιξη του 2015 κατέληξαν στην τελική μορφή του μουσικού τους project: στον εμπλουτισμό της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με blues και rock στοιχεία. Η αγάπη τους για την καλλιτεχνική έκφραση των λαών τους οδήγησε σύντομα σε διασκευές παραδοσιακών κομματιών και από άλλες χώρες.

Σήμερα η μουσική τους αποτελείται από διασκευές παραδοσιακών ήχων, αλλά και από πρωτότυπες συνθέσεις του Θανάση και της Εύης. Το φθινόπωρο του 2019 το ντουέτο μπήκε στο στούντιο. Μετά από ένα μήνα εντατικών ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριου του 2019.

Επί σκηνής οι Kadinelia αποδεικνύουν ότι με την κατάλληλη ενέργεια ακόμα και ολιγομελή σχήματα μπορούν να προσφέρουν μία «γεμάτη» συναυλιακή εμπειρία. Η αφοσίωση και η άψογη παρουσία τους πάνω στο stage τους έχουν χαρίσει αναγνώριση, ανοίγοντας συναυλιακές πόρτες σε όλες τις άκρες της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό

Usurum

Οι Usurum ιδρύθηκαν τον Μάιο του 2008 από μαθητές του μουσικού σχολείου Αλίμου (Αττική) και μετέπειτα σπουδαστές των ανώτατων μουσικών ιδρυμάτων της χώρας. Τον Μάιο του 2013 έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο υπό την Yafka records ο οποίος είναι και ομότιτλος. Οι μουσικές τους ανησυχίες αρχίζουν στον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τη μουσική μας παράδοση, περνούν από τη τζαζ και την κλασσική και φτάνουν στους Radiohead και τα διάφορα ρεύματα της ροκ. Διατηρούν τον ελληνικό στίχο ενώ δίνουν βάση στους ποιητές μελοποιώντας Κ.Π. Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Ομάρ Καγιάμ, Ντίνο Χριστιανόπουλο. Όλα τα παραπάνω ανακαλούνται μέσω μιας ιδιότυπης σύνθεσης οργάνων καθώς το φαγκότο καλείται να συνομιλήσει με το νέι και τις ηλεκτρικές κιθάρες, σε ένα διάλογο που επιχειρεί να αποφύγει το κοινότυπο αλλά και την τσάμπα καινοτομία.

INFO:
13/09/2023
19:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα
Τηλ: 213 0109300, 213 0109324, athens-technopolis.gr