ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Κάτι ψιλά για το Μάτι

Τρία χρόνια από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά θα εμφανιστούν και πάλι στα φίλια μέσα τα γνωστά πολιτικά κοράκια

4667214

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σε λίγες ημέρες θα εμφανιστούν και πάλι στα φίλια μέσα τους τα γνωστά πολιτικά κοράκια για να συνεχίσουν τη γνωστή εκμετάλλευση της τραγωδίας. Σε λίγες ημέρες θα βγουν να επαναλάβουν το γνωστό τροπάρι πάνω στο οποίο πόνταραν πολιτικά πριν από τρία χρόνια. Θα πουν και πάλι τα ίδια και τα ίδια, κατηγορώντας για όλα τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που δεν πρόκειται να πουν και κανείς δεν θα τους ρωτήσει είναι το τι έκαναν τα δύο χρόνια που είναι κυβέρνηση για την αποκατάσταση των πληγέντων, καθώς στην περιοχή τα περισσότερα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν και οι όποιες νομοθετικές προθεσμίες είχαν τεθεί για την ελάχιστη ανακούφιση των πυρόπληκτων ουσιαστικά έχουν λήξει χωρίς την παραμικρή ενέργεια.

Κανείς δεν θα μιλήσει για τους εδώ και τρία χρόνια άστεγους, που όλο αυτό το διάστημα φιλοξενούνταν σαν πρόσφυγες στις γειτονικές στρατιωτικές κατασκηνώσεις, τις οποίες αυτές τις ημέρες καλούνται να εγκαταλείψουν, αφού το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στην έξωσή τους από τις εγκαταστάσεις. Οικογένειες στις οποίες η Πολιτεία υποσχέθηκε ενίσχυση για την αποκατάσταση των κατοικιών τους κινδυνεύουν τις επόμενες ημέρες να βρεθούν στον δρόμο, αλλά κανείς δεν θα πει κουβέντα γι’ αυτούς και για την αδιαφορία τής κυβέρνησης.

Όπως κουβέντα δεν θα πει κανείς για τον ύποπτο διαγωνισμό που η κυβέρνηση έστησε για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Μάτι. Εκεί που, σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να στήσουν δουλειές προς όφελος ημετέρων κάνοντας την καταστροφική τραγωδία ευκαιρία για αγνώστου ύψους κέρδη, αφού ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προχωρά χωρίς να έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί ο προϋπολογισμός του έργου. Με λίγα λόγια, αδιαφορία για τους πυρόπληκτους και ενδιαφέρον για κάποιους φίλους και γνωστούς. Αλλά αυτά θα περάσουν και πάλι στα ψιλά.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…