Newsroom

Newsroom

Κάτι πήγε… στραβά στο Βήμα και το in.gr: Kατέβασαν τα θέματα για το διπλό σύστημα του ΕΟΔΥ

Amber alert για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βήματος

censorship 4266441 1920 1

Εξαφανίστηκε, τόσο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, όσο και από το in.gr, το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη στο «Βήμα» για τις παράλληλες καταγραφές κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, με τίτλο «Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ – Κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας» 

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος αποχώρησε από το «Βήμα» την Δευτέρα, καταγγέλοντας, σε ανάρτησή της, «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου» μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η κ. Κρουστάλλη αναφέρει:

Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Επειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση. 
Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη – Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Ομως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση.

Μάλιστα η εξέλιξη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει την αρνητική στάση που είχε απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο βρισκόταν ακόμη στην κυβέρνηση.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…