Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», ξεκαθαρίζει ο Άκης Τσελέντης - Δε θα δημιουργήσει προβλήματα, συμφωνεί ο Γεράσιμος Χουλιάρας

seismografos 1

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, που μίλησε στην ΕΡΤ. «Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό, αλλά δεν είναι ανησυχητικός, είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη», εξήγησε, ενώ εκτίμησε πως ο σεισμός δεν θα επηρεάσει αλλά ρήγματα, γιατί είναι πολύ μακριά από τα άλλα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί στην περιοχή.

YouTube video player

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…