Newsroom

Newsroom

Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για τον νέο σεισμό στην Εύβοια

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους ο νέος σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα των 5 Ρίχτερ στις 29 Νοεμβρίου

seismos

Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι, για τον νέο σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια, το ο γεγονός ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα μειώνεται η πιθανότητα το εν λόγω ρήγμα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό από τα 5 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε:

«Ο σεισμός είχε ένα μέγεθος της τάξεως των 4,3 βαθμών. Εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή στην οποία είχαμε την εκδήλωση του σεισμού των 5,1 βαθμών στις 29 Νοεμβρίου. Θεωρείται τουλάχιστον σύμφωνα με τις συγκλίνουσες απόψεις, ένα γεγονός που εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία και έχουμε να κάνουμε με ακόμη περισσότερο απομείωση της ενέργειας που υπάρχει στο υπέδαφος, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε μία περίοδο κανονικότητας (…) Είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλους σεισμούς στα ίδια μεγέθη και θα έλεγα ότι είναι και θετικό να έχουμε, γιατί θα εκτονωθεί πολύ γρήγορα η δύναμη».

 

Για ομαλά εξελισσόμενη μετασεισμική ακολουθία έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που σημείωσε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν θα έχουμε και άλλους μετασεισμούς στην περιοχή αλλά μικρότερους των 5 Ρίχτερ, ενώ δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτεροι της νέας σεισμικής δόνησης, πράγμα ωστόσο που είναι σπάνιο, πρόσθεσε.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ανέφερε πως «παρά το μικρό του μέγεθος, έγινε αισθητός στην Αθήνα, λόγω κατευθυντικότητας της διάρρηξης» και πως ήταν «αναμενόμενος» και «καλώς έγινε».

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του έγραψε:

«Παρά το μικρό του μέγεθος και την μεγάλη απόσταση έγινε πολύ αισθητός στην Αθήνα λόγω κατευθυντικότητας της διάρρηξης, εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία του πρόσφατου σεισμού. Αναμενόμενος και καλώς έγινε.

Ο χρόνος στην αυτόματη λύση στο χάρτη είναι χρόνος Γκρίνουιτς.

Εννοείται δεν αξίζει τον κόπο για αυτό το μικρό σεισμό να κάνω δηλώσεις στα ΜΜΕ (παρά τα πολλά αιτήματα που δέχομαι) για το 1 λεπτό δημοσιότητας. () Δυστυχώς διάγουμε περίοδο ”μαιντανοποίησης” της Σεισμολογίας με τον σχολιασμό μικρών σεισμών με ύφος χιλίων καρδιναλίων …Θα το δείτε οσονούπω

«Ο νέος σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα, γεγονός που είναι θετικό για την εξέλιξη του φαινομένου».

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…