Newsroom

Pandora Newsroom

Καθηλωτική η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος

«Το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος», είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στην τραγική μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

5078922

Συγκλονιστική η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

«Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί . Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Θα σας την ξαναπώ λοιπό την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι», είπε μεταξύ άλλων στην αρχή της εισήγησης της που αναπτύσσεται μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, η εισαγγελέας της έδρας.

Στο ακροατήριο βρίσκεται και η μητέρα του 19χρονου κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο,η οποία δεν άντεξε και ξέσπασε σε βάρος των δύο νεαρών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του παιδιού της ζητώντας τους να την κοιτάξουν στα μάτια.

«Το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος», της είπε κοιτώντας την η εισαγγελέας της έδρας.

Ξεκινώντας την πρόταση της , η οποία είναι σε εξέλιξη, επί της ενοχής των δύο κατηγορουμένων, η εισαγγελέας ανέφερε :

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε, με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

«Είπα στον κ. Τοπαλούδη-τόνισε η εισαγγελική λειτουργός- μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα.Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί … Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπό την αλήθεια. ….Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Απευθυνόμενη στην μητέρα της Ελένης της απηύθυνε τη νουθεσία: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Και συνέχισε: «Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης ενώ μίλησε για πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου. «Υπήρξαν, προσπάθειες –τόνισε-ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….».

Πηγή: documentonews.gr

Οστά Τσάρου Σαμουήλ: Για τους κινδύνους μιας «μυστικής και ιδιωτικής πολιτιστικής διπλωματίας» προειδοποιεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

7116460

Οστά Τσάρου Σαμουήλ: Για τους κινδύνους μιας «μυστικής και ιδιωτικής πολιτιστικής διπλωματίας» προειδοποιεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παρέμβαση του επιστημονικού συλλόγου πραγματοποιείται ενόψει της επικείμενης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής με…

Δικηγόροι Γκίλφοϊλ: «Οι άνθρωποι πλήρωναν για τον χρόνο της λόγω της προσωπικότητάς της»

AP24192105576517

Δικηγόροι Γκίλφοϊλ: «Οι άνθρωποι πλήρωναν για τον χρόνο της λόγω της προσωπικότητάς της»

Οι δικηγόροι της πρέσβειρας των ΗΠΑ διαψεύδουν το «μπουλντόγκ των δικαστηρίων», που ισχυρίζεται πως «δαγκώθηκε»…

Οι Προτάσεις μας

Αν Κάρσον: Ποιητική της εκστατικής συμπίεσης, της ρωγμής και της υλικής μνήμης

Αν Κάρσον Anne Carson

Αν Κάρσον: Ποιητική της εκστατικής συμπίεσης, της ρωγμής και της υλικής μνήμης

Πώς η Καναδή ποιήτρια ανασκάπτει τα σπαράγματα της κλασικής αρχαιότητας, επιστρατεύει μια πυρακτωμένη αφαίρεση και…

Post-apocalyptic: Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική (video)

tsiotsopoulos1

Post-apocalyptic: Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική (video)

Το koutipandoras.gr συναντά τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο σε μια post-apocalyptic κουβέντα για την τέχνη του σήμερα,…

Π. Ρούπος στο koutipandoras.gr: Δουλειά του κωμικού είναι να στηλιτεύσει καταστάσεις δυσαρεστώντας πιθανώς τους υπευθύνους αυτών

3 2

Π. Ρούπος στο koutipandoras.gr: Δουλειά του κωμικού είναι να στηλιτεύσει καταστάσεις δυσαρεστώντας πιθανώς τους υπευθύνους αυτών

Ο φασισμός στην κοινωνία και οι νέοι μηχανισμοί στοχοποίησης

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Αγωνία για 22χρονο που χάθηκε στη θάλασσα – Έρευνες μέσα στη νύχτα με ισχυρούς ανέμους

Λιμενικό σώμα

Χανιά: Αγωνία για 22χρονο που χάθηκε στη θάλασσα – Έρευνες μέσα στη νύχτα με ισχυρούς ανέμους

Με σκάφη, δύτη και ομάδες που ερευνούν την ακτογραμμή συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού νεαρού εργαζομένου…