Καθηγητής Γυμνασίου κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 9 μαθητριών του

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εννέα μαθητριών γυμνασίου, στις οποίες ο 65χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα»

σχολείο

Θεσσαλονίκη – Το αδίκημα που του αποδίδεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι αυτό της κατάχρησης ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εννέα μαθητριών γυμνασίου, στις οποίες ο 65χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα».

Είχε προηγηθεί αναφορά των γονιών τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., όπου οι καταγγέλλουσες έφηβες (ηλικίας τότε 14 με 15 ετών) εξετάστηκαν, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Στις καταθέσεις τους φαίνεται να κατήγγειλαν -μεταξύ άλλων- ότι ο καθηγητής τους απηύθυνε ερωτήσεις για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες, καθώς επίσης ότι προέβη σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

Οι καταγγελίες αφορούσαν το περσινό σχολικό έτος (2021-22) και ειδικότερα το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Όταν αυτές έγιναν γνωστές προκλήθηκε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη.

Ως ψευδείς χαρακτηρίζει ο 65χρονος καθηγητής τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ισχυριζόμενος ότι στοχοποιήθηκε επειδή ήταν αντίθετος στις καταλήψεις που πραγματοποιούνταν στο σχολείο.

«Είμαι μπερδεμένη, δεν μπορώ να αμφισβητήσω τις φίλες μου, αλλά από την άλλη ο καθηγητής δεν μου είχε δώσει τέτοια δικαιώματα», ανέφερε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας μαθήτρια, όχι καταγγέλλουσα, που κλήθηκε να εξεταστεί ως μάρτυρας.

Στη δίκη δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν οι καταγγέλλουσες, παρότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υπέβαλε σχετικό αίτημα, αλλά απορρίφθηκε από το Δικαστήριο. Αναμένεται να διαβαστούν στην εξέλιξη της δίκης, η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…