Καθηγητές Αρσακείου: Μας ασκείται πίεση να αντεπιτεθούμε στους πρώην μαθητές μας

Ένα mail που σύμφωνα με καθηγητές του Αρσακείου «έρχεται απευθείας από τη διοίκηση», καλεί τους καθηγητές να αντιδράσουν απέναντι σε όσους αποφοίτους του σχολείου καταθέτουν αυτές τις μέρες τις εμπειρίες τους, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές, λεκτικές και ψυχολογικές προσβολές

4803369

Στο εν λόγω mail χρησιμοποιείται μάλιστα τόσο η επιστολή του Θεμιστοκλή Πανταζάκου, ως κείμενο που στοχοποιεί καθηγητές αλλά και το κάλεσμα της Έλενας Ακρίτα που ως Αρσακειάδα, καλεί όποιον και όποια γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Καθηγητές κα καθηγήτριες του Αρσακείου Ψυχικού, εμφανώς αναστατωμένοι, μιλούν στο tvxs.gr για άσκηση πίεσης.

«Μας ζητούν να αντεπιτεθούμε με το σλόγκαν “δε φοβόμαστε”. Εμείς ως καθηγητές στεκόμαστε πάντα στο πλάι των μαθητών μας και το μόνο που μας εκφράζει είναι το να γίνει κάθαρση στο σχολείο» λένε καθηγητές που διατηρούν την ανωνυμία τους από φόβο ότι θα στοχοποιηθούν και θα χάσουν τη δουλειά τους. 

«Αντιλαμβάνεστε ότι ήδη είμαστε σε δύσκολη θέση. Άραγε πως θα αντιδράσει το σχολείο απέναντι σε όσους από εμάς δεν αντεπιτεθούμε στους πρώην μαθητές μας;» αναρωτιούνται.
 

Ολόκληρο το περιεχόμενο του μέιλ:

«Αγαπημένοι μας συνάδελφοι,

Η ανθρωποφαγία άρχισε… Σήμερα είναι το συγκρότημα της Πάτρας, αύριο ποιο; Με ένα μόνο χρόνο φοίτησης στο Αρσάκειο, ο κύριος που υπογράφει το παρακάτω άρθρο, στοχοποιεί  καθηγητές με το ονοματεπώνυμό τους: Και βεβαίως, η κυρία Ακρίτα που υπογράφει ως Αρσακειάδα και κόρη Αρσακειάδας, καλεί όσους και όσες έχουν να καταγγείλουν κάτι ως το 2018…

Ε, όχι λοιπόν, δε φοβόμαστε και αντιδρούμε σύσσωμοι…»

«Κατέβασε ρολά» η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσάκειου στο Facebook 

Την ίδια ώρα ερωτήματα για τους λόγους που «κατέβασε ρολά» η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσάκειου στο Facebook θέτει η Έλενα Ακρίτα. Η ομάδα, που απαριθμούσε περισσότερα από 7,6 χιλ. μέλη, έκλεισε μια ημέρα μετά την επιστολή καταπέλτη 285 αποφοίτων.

«Η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσακείου στο fb χτες κατέβασε ρολά. Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί η επιστολή των 285 απόφοιτων με τις καταγγελίες για προσβολή της γενετησιας αξιοπρέπειας, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σωματικούς και λεκτικούς εκφοβισμούς. Γιατί άραγε;», αναφέρει στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος. 

Πηγή: Tvxs