Κατηγορούμενος πήγε να καρφώσει με στυλό μάρτυρα και τον σκότωσε αστυνομικός (video)

2014. Ο Siale Angilau, μέλος συμμορίας δικάζεται σε δικαστήριο του Salt Lake City στις ΗΠΑ. Ο 25χρονος αρπάζει ένα στυλό και ορμάει σε μάρτυρα που κατέθετε για να τον καρφώσει. Αστυνομικός τον πυροβολεί και τον σκοτώνει.

5aa7e8a31dc52437358b460b

Χρόνια μετά, η υπόθεση οδεύει προς πλήρη διαλεύκανση καθώς οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα πλάνα του σοκαριστικού περιστατικού. Ειδικότερα, τα πλάνα κυκλοφόρησαν μετά από σχετική εντολή Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Όπως φαίνεται, ο κατηγορούμενος άρπαξε ένα στυλό και επιτέθηκε σε μάρτυρα προσπαθώντας να τον τραυματίσει. Εν συνεχεία έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Ο μάρτυρας ο οποίος ήταν επίσης μέλος συμμορίας, κατάφερε να αποφύγει τον Angilau χωρίς να τραυματιστεί. Ο ίδιος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομικού της οποίας τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, και καταγράφεται στη δικογραφία με το όνομα γενικής καταγραφής ανωνύμων, “Jane Doe”. Η αστυνομικός πυροβόλησε τον Angilau τέσσερις φορές.

Η κοινοποίηση του βίντεο γίνεται μετά από μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του θύματος. Ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής John Dowdell χειρίζεται πλέον την υπόθεση και αναφέρει, τρία χρόνια μετά, πως υπήρξε πράγματι κατάχρηση εξουσίας.

Σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στο Deseret News, ο δικαστής τονίζει πως “το βίντεο αποδεικνύει πως διαψεύδονται οι αιτιάσεις της υπεράσπισης της φρουρού, ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα πριν πυροβολήσει”.

O Angilau δικαζόταν μαζί με ακόμη 16 μέλη συμμορίας για ένοπλες ληστείες και εκβιασμούς. Κατηγορείτο επίσης για ένοπλη επίθεση και τραυματισμό δύο ομοσπονδιακών αστυνομικών και ήταν ο τελευταίος που εξεταζόταν από τους 17. Ξεψύχησε στο νοσοκομείο μετά από μέρες νοσηλείας του σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οικογένειά του εκφράζει σήμερα την ευγνωμοσύνη της για την κυκλοφορία των πλάνων από τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο:

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…