Το καθεστώς Μητσοτάκη θωρακίζεται

Ήγγικεν η ώρα να αποκατασταθεί η τάξις και η ασφάλεια της “Δημοκρατίας του Μητσοτάκη” και με τη βούλα, στην “αυστηροποίηση” του ποινικού κώδικα...

5381012

Μας είχε προειδοποιήσει ότι ο επόμενος στόχος του καθεστώτος θα ήταν οι νέοι και τα κοινωνικά δίκτυα. Τον περασμένο Μάρτιο από του βήματος της Βουλής έλεγε ο Κυριάκος “των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών” ότι τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία: Δημιουργούν στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν [οι νέοι]Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας... Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης… εγκλωβίζονται οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς ν’ αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς ν’ αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να τους σερβίρει!!!

Τι έλεγε ο ποιητής; Αμφισβητήστε αυτό που βλέπετε, άμυαλοι νέοι. Δε σας δέρνουν, δε σας ψεκάζουν με χημικά, αυτά τα “σερβίρουν” τα social, “δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου”, όπως θα έλεγε η ζωηρή σύζυγος που πιάστηκε στα πράσα. Θου κύριε…

Ο πρωθυπουργός επανήλθε τον περασμένο Ιούλιο με συνέντευξη στην Καθημερινή: Η αλήθεια είναι πως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με εμάς... Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα δημοκρατίας...[τα social media] έχουν βγάλει στο προσκήνιο μια τοξικότητα, την οποία προφανώς δεν ανέχεται ο Κυριάκος. Εκτός κι αν προέρχεται από τον Άδωνι ή τον Μπογδάνο ή τα απειράριθμα Alt-Right τρολ…

Και ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες να αποκατασταθεί η τάξις και η ασφάλεια της “Δημοκρατίας του Μητσοτάκη” και με τη βούλα, στην “αυστηροποίηση” του ποινικού κώδικα: 

«Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

– Άρα διώκεσαι αυτεπάγγελτα αν πεις δημόσια ή μέσω διαδικτύου ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ βλάπτει την εθνική οικονομία διότι ενδέχεται κάποιος εισαγγελέας να θεωρήσει ότι διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις. 

– Διώκεσαι αν πεις ότι η κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ στο έλεος της πανδημίας και ότι ευθύνεται για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και την πρωτιά σε θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού, διότι “προκαλείς ανησυχία και φόβο στους πολίτες”.

– Διώκεσαι αν πεις ότι ο Μητσοτάκης ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη για την εθνική οικονομία, την δημόσια υγεία και την άμυνα της χώρας είναι από φύση ή από θέση ανίκανος να τις υπερασπιστεί. Αρκεί να θεωρήσει ο εισαγγελέας ότι διαδίδεις ψευδείς ειδήσεις. 

Όλο αυτό παραπέμπει σε πρακτικές Ερντογάν και επαπειλούμενες διώξεις για το “αδίκημα” της “προσβολής του προέδρου”!!! 

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Takis ο καραμπουζουκλής του υπ. ΠΡΟ-ΠΟ έκραξε: «Έδωσα εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να διερευνήσει την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος»!!!

Σε παλαιότερα σημειώματα γράφαμε ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν είναι αλλά συμπεριφέρεται σαν να είναι χούντα. Ίσως δεν είναι μακριά η μέρα που θα επιβάλλουν το “μαύρο” στα ενοχλητικά για το καθεστώς μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ίσως οι νέοι αναγκασθούν να επινοήσουν νέους τρόπους επικοινωνίας και αντίστασης στον σκοταδισμό και τον αυταρχισμό του κράτους του Θεοδωρικάκου… Αργά ή γρήγορα οι νέοι θα βγουν μπροστά και τότε θα πάνε χαράμι τα … 50 GB!!!

ΥΓ: Ερωτηματικό παραμένει αν εμπίπτει στις διατάξεις περί fake news αν γράψεις: “Συνελήφθη πριν από λίγο ο Άρης Πορτοσάλτε με μικροποσότητα μυαλού. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, λένε οι αρχές, δεν φαίνεται να έκανε χρήση”!!! 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…