Newsroom

Newsroom

Κάθειρξη 15 ετών στον 19χρονο που σκότωσε τον παππού του

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε έναν 19χρονο Γεωργιανό ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε τον…

astynomia 12

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε έναν 19χρονο Γεωργιανό ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε τον παππού του, τον περασμένο Απρίλιο, στη Θεσσαλονίκη.
 
Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, σπάζοντας τα ισόβια δεσμά που προβλέπονται για το έγκλημα της  ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
 
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι  βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον παππού του. “Όταν κατάλαβε ότι έκανα χρήση ναρκωτικών, μαλώσαμε. Έβρισε τη μητέρα μου και νευρίασα. Ακολούθησε συμπλοκή και έχασα τις αισθήσεις μου. Δε θυμάμαι το μαχαίρι. Έγινε κάτι που δεν ήθελα να κάνω. Έγινε ένα  μεγάλο λάθος που δε διορθώνεται. Δεν θα ήθελα να είμαι σ’ αυτή τη θέση. Θα ήθελα μια ευκαιρία για να επανορθώσω ” είπε ο κατηγορούμενος με τη βοήθεια διερμηνέα. 
 
Στην πρόταση της η εισαγγελέας της έδρας Άννα Καραμόσχογλου ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τέλεσε ενώ βρισκόταν  σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Απριλίου 2013, σε διαμέρισμα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα δέχτηκε θανατηφόρα μαχαιριά στην κοιλιά .
 
Ας σημειωθεί ότι όταν έγινε το έγκλημα η μητέρα και ο πατέρας  του 19χρονου ήταν στη φυλακή καθώς είχαν κριθεί  προσωρινά κρατούμενοι για  την εμπλοκή τους σε υπόθεση με εικονικούς γάμους . Με βούλευμα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η αποφυλάκισή τους με περιοριστικούς όρους. του Μάρκου Γεωργίου-voria.gr