Newsroom

Newsroom

Κάθειρξη 15 ετών σε 60χρονο στη Μάνη για βιασμό και ασέλγεια σε 11χρονη

Του άφηναν τα παιδιά τους για να τα προσέχει και αυτός βίαζε την 11χρονη κόρη τους

web rape 1531229196859 1

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, ο 60χρονος αλλοδαπός που διέμενε στη μεσσηνιακή Μάνη για το βιασμό και την κατάχρηση σε ασέλγεια μίας 11χρονης, με την οικογένεια της οποίας διατηρούσε φιλικές σχέσεις εμπιστοσύνης.

Το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, όμως αρνήθηκε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές μιας και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 60χρονος που αρνήθηκε τις κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για βιασμό (τετελεσμένο και σε απόπειρα), για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη σε ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιού, σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για προσβολή αιδούς κατά συρροή, αφού ανάγκαζε την 11χρονη και τον μόλις 1,5 ετών αδελφό της να βλέπουν ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου!

Μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής Χρίστος Χρυσός, εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: «Η οικογένεια εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ο οποίος να μακαρίζει την προηγούμενη Κυβέρνηση για την εγκληματική αλλαγή της ποινικής αντιμετώπισης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων με ευμενέστερο πλαίσιο ποινών.

 Εξ ου και ήδη είναι σε διαδικασία ψήφισης νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των ποινών για τα εγκλήματα που αφορούν την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και ιδιαίτερα ανηλίκων. Με την απόφαση δίνεται το κίνητρο και το έναυσμα στην ανήλικη παθούσα, να προσπαθήσει να πατήσει πάλι στα πόδια της και να παύσει επιτέλους το μαρτύριό της και η ψυχική της κατάπτωση απ’ όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο. Η κοινωνία μας μπορεί να αισθάνεται ασφαλέστερη από τον εγκλεισμό του κατηγορούμενου».

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το μαρτύριο τη μικρής είχε ξεκινήσει από το 2014 και διήρκεσε έως το 2015, όπου αιφνίδιο γεγονός στην οικογένεια του κατηγορούμενου τον ανάγκασε να μετακομίσει. Ο κατηγορούμενος με την οικογένειά του τότε, έμενε στο ίδιο κτήριο με την οικογένεια της ανήλικης και είχαν αναπτύξει φιλικούς δεσμούς με αποτέλεσμα να του εμπιστεύονται τα παιδιά τους όταν απουσίαζαν για δουλειά, το τότε 11χρονο κορίτσι και τον 1,5 ετών γιο τους.

Ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει στις αποτρόπαιες πράξεις του, απειλώντας το κορίτσι να μην αποκαλύψει τίποτα, διότι τα ίδια θα έκανε στον αδελφό της και μετά θα σκότωνε τους γονείς της και σ’ αυτήν θα έκανε χειρότερα.

Επίσης, ανάγκαζε το κορίτσι μαζί με τον 1,5 ετών αδελφό της να βλέπουν μαζί του στον υπολογιστή πορνογραφικές ταινίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τονίστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το κορίτσι είχε αρχίσει να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά, ενώ ζητούσε από τους γονείς της να φύγουν από το χωριό, απειλώντας ακόμα και με απόπειρες αυτοκτονίας. Ο φόβος συνεχίστηκε ακόμα και όταν μετακόμισε ο κατηγορούμενος από το ίδιο κτήριο όπου διέμεναν οι δύο οικογένειες. Το 2017 το κορίτσι πήγε σε συγγενικό του πρόσωπο στην Κρήτη, όπου εκεί αισθάνθηκε ασφάλεια και αποκάλυψε το μαρτύριό της.

Μαζί με τη θεία της κατήγγειλαν το γεγονός στην Ασφάλεια Χανίων, όπου και σχηματίστηκε δικογραφία.

Πηγή: tharrosnews.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…