Newsroom

Newsroom

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου – Τί αναφέρει το πόρισμα

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία. Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, και συγκεκριμένα τα κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Ζακ

Μέρες τώρα όλοι περίμεναν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Ζακ Κωστόπουλου, έχοντας σχεδόν προεξοφλήσει τα αποτελέσματα τους, μιας και πολλοί θεωρούσαν βέβαιο πως το θύμα της επίθεσης της οδού Γλαδστώνος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. 

Το σημερινό πόρισμα έρχεται να διαψεύσει τις Κασσάνδρες, μιας και το κυρίαρχο αφήγημα ήθελε τον Ζακ να είναι απειλητικός, επειδή είχε πάρει ναρκωτικά. Ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τη βάναυση θανάτωση ενός νέου, εντελώς ακίνδυνου και αβοήθητου ανθρώπου στην οποία συμμετείχαν πολίτες και αστυνομικοί ανάμεσα σε δεκάδες βλέμματα που παρακολουθούσαν απαθή τι συνέβαινε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Λούκα στο popaganda.gr, στην εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). 

Στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία. Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

5bf27bf5cd3a184ce30dbcb3

5bf27beacd3a184ce30dbcb2

Η αλήθεια είναι αυτά τα ευρήματα μικρή σημασία έχουν για τον πυρήνα της υπόθεσης. Ακόμα κι αν οι εξετάσεις έβγαιναν θετικές, θα εξακολουθούσε να είναι μια βάρβαρη δολοφονία για την οποία πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό που καταγράφηκε στα βίντεο ήταν μια πράξη ανείπωτης βίας που εξόντωσε έναν άνθρωπο και δε θα άλλαζε ούτε ο χαρακτήρας, ούτε το αποτέλεσμα του εγκλήματος από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Οι ζωές των ανθρώπων που έχουν κάνει χρήση δεν έχουν μικρότερη αξία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ, όμως, βγήκαν αρνητικές κι αυτό έχει μια σημασία κυρίως για την τρομακτική επιχείρηση συγκάλυψης, αποπροσανατολισμού και σπίλωσης του θύματος που ενορχηστρώθηκε πάνω στο σώμα και τη μνήμη του Ζακ.

Οι ιστολογικές εξετάσεις

Εκτός από τις τοξικολογικές έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου. Η μακροσκοπική και μικροσκοπική διερεύνηση τους έδειξε μεταξύ άλλων: Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Αναμένεται το ιατροδικαστικό πόρισμα

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνταχθεί το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα και θα δοθεί στη δημοσιότητα. Είναι σαφές ότι τα πολλαπλά πλήγματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στις 21 Σεπτεμβρίου επέφεραν την εξόντωση του. Εκτός από τους δυο κατηγορούμενους και τους αστυνομικούς που συνέπραξαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει να διερευνηθεί και ο ρόλος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ζήτημα για το οποίο το Υπουργείο Υγείας έχει φορέσει ωτοασπίδες. Υπογραμμίστηκαν αναλυτικά οι αντιφάσεις στις δύο καταθέσεις του διασώστη του ΕΚΑΒ σε προηγούμενο ρεπορτάζ και οι παραβιάσεις του πρωτοκόλλου. Το πιο καίριο απ’ όλα είναι αν μια Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) που δεν έγινε κι ούτε θα μπορούσε να γίνει σωστά με τα χέρια του θύματος δεμένα πίσω, θα ήταν σωτήρια.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…