«Καθαρά» τα όπλα των ληστών του ΑΧΕΠΑ

«Καθαρά» είναι τα δύο όπλα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των αντιεξουσιαστών Κώστα Σακκά και Γιάννη Δημητράκη , που  συνελήφθησαν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

axepa

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα και έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Η ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν της 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν δύο υπάλληλοι εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών (ΑΤΜ), το οποίο βρίσκεται στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου, εντός της Πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης.

Φορώντας ιατρικές ποδιές, μάσκες και γάντια, οι δράστες απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους, από τους οποίους ζήτησαν τις δύο βαλίτσες με τα χρήματα. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μία, αφού η δεύτερη φαίνεται πως έπεσε στο έδαφος και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να διαφύγουν με όχημα, περικυκλώθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κληθεί στην περιοχή.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…