Κατέβηκαν με σχοινιά στο σπίτι του και του άδειασαν το χρηματοκιβώτιο

Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός για κοπή μετάλλων που χρησίμευε για διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων και η χρήση μέσων μεταμφίεσης (περούκες κλπ.), αποτέλεσαν τα…

diarriktes

Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός για κοπή μετάλλων που χρησίμευε για διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων και η χρήση μέσων μεταμφίεσης (περούκες κλπ.), αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά σπείρας διαρρηκτών, η οποία εξαρθρώθηκε από την πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής, 7 Έλληνες , μεταξύ των οποίων και μια 26χρονη γυναίκα. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία των Διακεκριμένων Κλοπών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα των διαρρηκτών, τον Ιούλιο του 2012, αφού εφοδιάστηκε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και μετά από κατόπτευση του περιβάλλοντα χώρου, καταρριχήθηκε σε μπαλκόνι διαμερίσματος και παραβίασε την μπαλκονόπορτα σπιτιού, ενός 44χρονου ιδιοκτήτη αλυσίδας κρεοπωλείων στην Θεσσαλονίκη.

Στο εσωτερικό του διαμερίσματος, οι διαρρήκτες εντόπισαν και διέρρηξαν με χρήση φιαλών οξυγόνου και υγραερίου ένα χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ύψους 150.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Αφού ερεύνησαν το υπόλοιπο σπίτι, αφαίρεσαν επιπλέον δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία φωτογραφική μηχανή.

Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής από τον τόπο της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…