ΠΚ

Παπαντωνίου Κώστας

Κατέθεσαν οι γονείς του Βασίλη Μάγγου έπειτα από δυο μήνες καθυστέρηση

Στα ντοκουμέντα που κατέθεσαν οι γονείς φαίνεται πως ο Βασίλης βρίσκεται πεσμένος και ανυπεράσπιστος στην αστυνομική βαρβαρότητα

Ec4dQD8WsAAgiGi

Είκοσι μία φωτογραφίες και ένα βίντεο στα οποία εμφανίζονται οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου στις 14.6.2020 έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, μέσα στο όχημα μεταφοράς κατά την προσαγωγή του, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα, παρέδωσαν προχθές στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας οι γονείς του εκλιπόντος.

Τα πειστήρια του εγκλήματος

Στα ντοκουμέντα που παρέδωσαν εμφανίζονται κατ’ αρχάς οι τρεις αστυνομικοί των ΟΠΚΕ και ένας των ΜΑΤ (εκτιμάται ότι ήταν διμοιρίτης, γιατί δεν είχε ασπίδα στο χέρι) που τον χτύπησαν έξω από τα δικαστήρια.  Όπως αναφέρει μιλώντας στην «Αυγή» ο πατέρας του Βασίλη Γιάννης Μάγγος, «τα γκλοπ ανεβοκατέβαιναν και οι αρβύλες των αστυνομικών βυθίζονταν στα πλευρά του».

Στις φωτογραφίες φαίνεται επίσης πολύ καθαρά το πρόσωπο του αστυνομικού της ασφάλειας που είχε βασανίσει στη συνέχεια τον Β. Μάγγο στο τμήμα, πρόσωπο το οποίο υπέδειξε με απόλυτη σιγουριά πριν πεθάνει. Σύμφωνα με τον 26χρονο, ο συγκεκριμένος αστυνομικός τον χτυπούσε στα σπασμένα του πλευρά ενώ τον κρατούσαν καθηλωμένο στην καρέκλα άνδρες την ΟΠΚΕ. «Τον χλεύαζε και τον εξευτέλιζε, όπως όλοι τους, με σεξιστικού και άλλου είδους χυδαία σχόλια» λέει ο Γ. Μάγγος

Φέρνοντας στη μνήμη του ακόμα έναν διάλογο που του είχε μεταφέρει ο γιος του, αναφέρει πως ο Βασίλης είχε ρωτήσει τον αστυνομικό της ασφάλειας το όνομά του: «’Aν είσαι άνθρωπος, πες μου το όνομά σου’ του είχε πει κι εκείνος απάντησε ‘Βασιλάκη με λένε’ θέλοντας να τον κοροϊδέψει».

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται επίσης ξεκάθαρα η πινακίδα του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στο τμήμα. «Μέσα στο αμάξι μού έδωσαν μερικές ακόμα και, όταν πήγα να σηκώσω λίγο το κεφάλι μου, μου έλεγαν ‘κάτω το κεφάλι, πούστη’, επειδή βογκούσα και έκανα ‘αααα’ από τον πόνο, αυτοί μου έλεγαν ‘τι α, μωρή κραγμένη’ και αλλά τέτοια ωραία» είχε καταγγείλει ο Β. Μάγγος στο κείμενο που δημοσίευσε μετά το συμβάν.

Οι ανήκεστες βλάβες

Για τον Γ. Μάγγο εκείνη την ημέρα καταστράφηκε η σωματική υγεία του γιου τους, ο οποίος δεν πρόλαβε ποτέ να γίνει καλά, και ανεπανόρθωτα η ψυχική του υγεία για τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του.  Έναν μήνα δηλαδή.

Στην αστυνομία παραδόθηκαν επίσης οι ιατρικές γνωματεύσεις που αναφέρουν τις βλάβες τις οποίες είχε υποστεί ο Β. Μάγγος (πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, θλάση στο συκώτι και στη χοληδόχο κύστη) καθώς και το εξιτήριο από το Νοσοκομείο Βόλου.

Όλα αυτά τα στοιχεία παραδόθηκαν μόλις προχθές από τους γονείς του, γιατί τώρα, δύο μήνες μετά, αποφάσισαν να τους εξετάσουν ως μάρτυρες στην Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση. Πράγμα που σημαίνει, με δεδομένο ότι η ΕΔΕ είναι προκαταρκτική και όχι κανονική, «ότι διερευνάται ακόμα αν υφίσταται βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών εις βάρος του γιου μας στο γεγονός που διαδραματίστηκε μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου» σχολιάζει ο Γ. Μάγγος.

«Παρά το γεγονός ότι ο Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε δημόσια πως θα γίνει ΕΔΕ, αυτή τη στιγμή βλέπουμε προσπάθεια καθυστέρησης της υπόθεσης ίσως και υποβάθμιση» τονίζει ο Γ. Μάγγος και υπενθυμίζει ακόμη ότι η οικογένεια είχε καταθέσει αίτηση στις 10 Αυγούστου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου, ως έχοντες έννομο συμφέρον, να της γνωστοποιηθούν: τα ονόματα των αστυνομικών οι οποίοι εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του γιου τους έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, μέσα στο όχημα μεταφοράς κατά την προσαγωγή του, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα.

Επίσης ζητούσαν να μάθουν αν η προσαγωγή του Β. Μάγγου στο τμήμα έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων, αν διεξάγεται ΕΔΕ, αν ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον Συνήγορο του Πολίτη και να τους παραδοθεί το κινητό του τηλέφωνο και ό,τι άλλο τυχόν αφαιρέθηκε από το σπίτι τους κατά την έρευνα της αστυνομίας στις 13.7.2020 για τις συνθήκες θανάτου του.

Η αίτηση που κατέθεσαν δεν έχει απαντηθεί ακόμη

«Πώς, ενώ ήταν ανυπεράσπιστος, συνέχισαν να τον χτυπούν με τόση μανία; Λειτούργησαν αυθαίρετα ή προέρχεται η εντολή από πάνω;» διερωτώνται οι γονείς για τον ξυλοδαρμό του παιδιού τους έξω από τα δικαστήρια, θεωρώντας πως η υπόθεση του Βασίλη αφορά όλη την κοινωνία.

Στην περίπτωση που η υπόθεση του παιδιού τους οδηγηθεί σε αδιέξοδο, τονίζουν ότι το μόνο που θα έχει πετύχει η κυβέρνηση είναι «να ατσαλώσει περισσότερο ένα πολιτικό κίνημα. Διότι το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο ίδιος ο γιος μας μέσα από την καταγγελία που έκανε στις 16.6, όντας στο νοσοκομείο ακόμη, ήταν ότι ο αγώνας δεν σταματά ποτέ. Μέσα από το σύνθημα στο οποίο κατέληγε στο κείμενό του ‘Κι αν δεν νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα’, υπογράμμιζε τη σημασία να μην αγωνιζόμαστε με όρους νίκης – ήττας, όπου αν πετύχουμε μια νίκη σημαίνει ότι σταματάμε. Ο αγώνας ποτέ δεν σταματάει» καταλήγει ο πατέρας.

Πηγή: avgi.gr

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…